Efterskoleelever på spanden

Bestyrelsen på Jegindø Efterskole vidste, at der skulle mirakler til for at skolen kunne overleve. Alligevel fortalte de ikke noget til eleverne eller forældrenene. Nu bliver det svært at nå at finde en ny efterskoleplads.

Forrige lørdag havde eleverne sidste skoledag. Men først seks dage senere fik de beskeden om, at de ikke kunne fortsætte efter sommerferien fordi skolen lukker.

- Det er dårlig timing. Det giver ikke os forældre tid nok til, at finde en ny plads til vores børn, siger Tina Kristensen, der havde et barn på efterskolen.

Dels er der ikke mange ledige pladser rundt omkring. Og en anden udfordring er, at Jegindø Efterskole var en specialefterskole for bl.a. børn med ADHD. Og det er kun få efterskoler, der har specialiseret sig i det. Så nu skal nuværende og kommende elever på skolen kæmpe om at finde andre pladser.

Desuden følger der kommunale støttekroner med en efterskoleplads for elever med specielle behov. Det betyder, at forældrene, udover at skulle finde en plads, også skal begynde forfra med at søge støttekroner.

- Fordi der står et nyt navn foran Efterskole, skal man søge igen. Og det kan være en lang process, fortæller Tina Kristensen.

Hør hvorfor bestyrelsen valgte at give besked om lukningen så sent. Interview med bestyrelsesformand, Lilly Nielsen:


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Uddannelse.