Efter familie kritiserede Skive Kommune i TV: Nu får de støtte til deres syge søn

Indtil nu har Skive Kommune betalt 71.000 kroner af familien Poulsens sygdomsudgifter til sønnen Storm.

I dag er Storm Poulsen 13 måneder. Og i næsten lige så lang tid har hans forældre Fie og Mark Poulsen kæmpet med at få Skive Kommune til at hjælpe dem økonomisk.

Siden fødslen har Storm nemlig været syg med astma og refluks, og hans forældre bruger hver måned 4.200 kroner på proteinpulver, medicin og kørsel til sygehuset. Udgifter, der presser familien fra Roslev, som derfor har søgt støtte hos Skive Kommune.

Ifølge familiens læge hører sønnen nemlig ind under Serviceloven §41, hvor der blandt andet står, at kommuner skal dække familiers merudgifter til børn med indgribende kroniske eller langvarige lidelser.

I januar 2019 søgte Fie og Mark Poulsen første gang tilskud fra kommunen, men først efter, at familien har været i TV MIDTVEST og andre medier og klaget til Ankestyrelsen, har Skive Kommune anerkendt, at den har et ansvar.

- Kommunen gav efter i november, og i løbet af december har vi fået flere udbetalinger. Kommunen har i alt betalt 71.000 kroner af vores udgifter, siger Fie Poulsen.

Skive Kommune har accepteret, at Storm hører ind under Servicelovens §41 med tilbagevirkende kraft til den 11. januar, hvor familien første gang søgte om hjælp.

Nu får familien Poulsen en ny udbetaling fra kommunen hver måned, som dækker nogle af udgifterne i forbindelsen med Storms sygdom.

Indslag fra september, hvor familien Poulsen fortalte om den manglende økonomiske støtte fra Skive Kommune.
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.

Stadig uenighed om 30.000 kroner

Selv om familien nu har fået luft i økonomien og har haft mulighed for at tilbagebetale noget af den gæld, som de har optaget for at betale medicin- og kørselsudgifter, så er kampen ikke slut.

Familien og kommunen er nemlig ikke enige om, hvor mange af udgifterne, kommunen skal dække.

- Det er udgifter for 30.000 kroner, som vi ikke har fået erstattet. Udgifter til udstyr og kørsel. Derfor har vi sendt den del til Ankestyrelsen, som skal vurdere sagen, siger Fie Poulsen.

Storms tilstand er uændret og familien har derfor de samme udgifter, men til april vil kommunen have vurderet sagen igen.

Se her, hvad der står i Servicelovens §41.
Se her, hvad der står i Servicelovens §41.
Foto: Grafik / TV MIDTVEST

Far tjener ekstra penge i Norge

Storms far Mark Poulsen er tømrer og er flyttet til Norge for at tjene ekstra penge til familien. I november forlængede han sin arbejdskontrakt som tømrer, da familien på det tidspunkt endnu ikke havde fået svar fra kommunen. Kontrakten løber indtil april, og så håber Fie Poulsen, at familien kan blive samlet igen.

- Det har været en stor økonomisk belastning for os, og vi har stadig et langt efterslæb, siger Fie Poulsen.

Indslag fra 24. september, om at Skive Kommune taber et stort antal sager ved Ankestyrelsen. En professor i socialret mener, at Skive Kommune har et problem.
Foto: TV MIDTVEST, arkiv

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.