Efter bil smadrede rundkørsel: Renovering koster op mod 400.000 kroner

En bil smadrede søndag morgen et kunstværk i en rundkørsel i Skive. Der er nu store omkostninger forbundet med renoveringen af værket.

I dag var det tid til at besigtige skaderne på den rundkørsel i Skive, der søndag morgen blev smadret af en ukrainsk bil.

- Jeg synes, det er et bedrøveligt syn. Det gør ondt at se den fuldstændig skamferet, som den er nu, siger Ivan Thorgaard, der er ingeniør i Drift og Anlæg i Skive Kommune.

Skive har 11 rundkørsler, der er udsmykket med kunstværker, som Jakob Jensen Design har tegnet og fremstillet, og de er et vartegn for byen.

Se her Ivan Thorgaard forklare, hvordan bilen smadrede rundkørslen
Foto: Karl Erik Lørup

Dyrt at reparere skaderne

Den skulptur, der er blevet ødelagt hedder Borgen, og flere interesserede var forbi rundkørslen i dag for at se skaderne. Skive Kommune skal have en stenhugger ud og se på skaderne, men vurderer, at det vil komme til at koste mellem 3 og 400.000 kroner at renovere skaderne på rundkørslen.

- Det nemmeste ville jo være bare at fjerne den, men det er et vartegn for byen, og der kommer folk ude fra bare for at se de 11 rundkørsler, siger Ivan Thorgaard.

Skive Kommune skal nu have oprettet en forsikringssag og finde ud af, hvor meget at kunstværket, der kan reddes.

Vurderingen er, at det kommer til at koste mellem 3 og 400.000 kroner, at renovere skulpturen.
Vurderingen er, at det kommer til at koste mellem 3 og 400.000 kroner, at renovere skulpturen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST