Dyrt fodboldbesøg i Skive

Skives pokalkamp mod Brøndby til foråret kan blive en kostbare affære for kommunen

Skives avancement i fodboldens pokalturnering kan ende med at koste Skive Kommune millioner af kroner til varme i banen på det lokale stadion.

Skive møder superligaholdet Brøndby i pokalturneringens kvartfinale. Kampen spilles i marts måned og på det tidspunkt skal der være varme i banen, hvilket betyder udgifter i omegnen af 2,6 millioner kroner, hvis kampen altså skal spilles i Skive.

- Vi ved ikke om vejret er med os, og om der ligger is og sne på banen. Hvis det er tilfældet må vi gå andre veje, og f.eks. placere kampen i Viborg, siger direktør for Skive IK, Niels Thorsted

Men Skives borgmester vil gå langt for at kampen skal spilles i Skive.

- Det vil meget gerne sikre. Hvis Skive skal være med på eliteniveau, så skal de her faciliteter være til rådighed, siger Peder Kristian Kirkegaard, Venstre.

DBU har stillet det ultimative krav, at der skal være varme i græsset på stadion i Skive fra 2017, fordi klubben spiller i 1. divsion. Derfor er der allerede sat penge af til et anlæg.

Det er dog ikke alle skibonitter der er enige i, at der skal bruges skattekroner på det i en spare tid.

- Selvfølgelig er det vigtigt at vi har noget sport, men det er mange penge at bruge siger Ingrid Eybye, som vi mødte på gågaden i Skive. Hun får støtte fra Nina Christensen, der mener at det er penge ud af vinduet.

Skulle pengene blive brugt, så er det langt fra sikkert, at banen kan stå klar til marts, når mandskabet fra Brøndby kommer til Skive.

- Af sportslige årsager skal vi være sikret på at det ikke er en pløjemark vi stiller med, når vi har været i gang med at lægge varme i græsset, siger borgmester Peder Kristian Kirkegaard.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.