Drama efter dom: - Du har udvist mig uden beviser

Der opstod kortvarigt drama i retten i Viborg efter dommen over de fire bagmænd i sagen om Porsche-banden.

Fredag idømte byretten i Viborg lange fængselsstraffe til Porsche-bandens fire bagmænd. Dommene blev for meget for en af de tiltalte, som råbte af dommeren og forlod den video-forbindelse, han deltog i retsmødet over. 

- Justitsmord, justitsmord, råbte 28-rige Mohammed Jawdat Ismaiel, der kort forinden havde fået en dom på otte års fængsel og udvisning af Danmark. 

- Du har lige udvist mig uden beviser. Hvor er du sej, råbte den ophidsede mand fra sin plads i den anden ende af en video-forbindelse fra Aarhus Arrest, hvorfra han deltog i retsmødet. 

Ingen af de dømte var fysisk til stedet i retten fredag i et forsøg på at begrænse antallet af personer i retten. 

- Jeg håber, du har en dårlig smag i munden. Du dømmer mig for noget, du ikke har bevis for, råbte Mohammed Jawdat Ismaiel, inden dommer Anne-Vibeke Dolleris brød ind.

- Hvis du fortsætter, så slukker jeg lyden, sagde dommeren. 

Herefter rejste Mohammed Jawdat Ismaiel sig og forlod videorummet i arresten.

Anker 

De fire dømte bagmænd fik sammenlagt 32 år og to måneders fængsel. Foruden Mohammed Jawdats Ismaiel otte års fængsel og udvisning fik 27-årige Ibrahim El-Zeibak otte års fængsel.  29-årige Jihad Ismaiel fik syv år og to måneders fængsel samt udvisning af Danmark, og 21-årige Danyal Maarouf fik ni års fængsel. 

De tre sidstnævnte valgte at anke dommene til landsretten på stedet. Alle anker til frifindelse, som det hedder i jurasprog, når en dømt vælger at anke hele dommen i modsætning til dele af tiltalen, der isoleret kunne give en strafnedsættelse. 

Mohammed Jawdat Ismaiels forsvarer fortalte retten, at klienten, der altså havde forladt videorummet i arresten og dermed også retsmødet, tog sig 14 dages betænkningstid til at overveje om dommen skal ankes. 

I flere år har den såkaldte Porsche-bande skabt utryghed i Skive ved at sælge narko og køre hasarderet i store leasede Porscher

Dommer Anne-Vibeke Dolleris har afgjort at de fire dømte bagmænd fortsat skal forblive varetægtsfængslede frem til en ankesag i Landsretten. Det sker for at undgå, at de fire dømte forsøger at påvirke hinanden eller vidner inden sagen begynder igen. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.