Dømt i byretten: Landsretten frifinder to unge for voldtægt

Tirsdag blev to mænd frikendt for voldtægt af en 16-årig pige i Skive. Frifindelsen kommer efter, at de to mænd ankede byrettens dom til Landsretten.

I januar blev to unge mænd af Retten i Viborg idømt lange fængselsstraffe og udvisningsdomme for voldtægt af en 16-årig pige i Skive.
    
Men tidligere i denne uge kunne de to unge, der begge har syrisk baggrund, igen træde ud i friheden, det skriver Skive Folkeblad.
    
Tirsdag blev de begge frifundet af Vestre Landsret for voldtægt under episoden, der fandt sted i Skive Anlæg en sen nattetime den 25. september 2016.
    
De to var tiltalt for voldtægt ved at benytte sig af den 16-åriges tilstand, der skulle have gjort pigen, der stammer fra Aalborg-kanten, ude af stand til at sige fra.
    
- I sagen fra Skive handlede det om en kombination af spiritus-forbrug og træthed, og der har landsretten vurderet, at beviserne for, at hun ikke var i stand til at modsætte sig, ikke var gode nok. Den afgørelse tager vi til efterretning, siger senioranklager Klaus Meinby Lund fra Statsadvokaturen i Viborg.
    
Den 20-årige blev idømt 16 måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark i 12 år, mens den 18-årige mand blev idømt 14 måneders ubetinget fængsel.
    
Det blev underkendt af landsretten.
    
- Han var meget, meget glad og meget lettet og ville bare gerne hjem til sin familie. Det har været en meget lang varetægtsfængsling, og han har været meget ked af dommen og udvisningen i byretten, siger den 20-årige syrers forsvarsadvokat, Pia Nøddebo Jensen.
    
Med afgørelsen i Vestre Landsret er der sat punktum for sagen.
    
De to unge mænd skal nu til at søge om erstatning for uberettiget fængsling, oplyser deres advokat.