Dødstrusler mod vidne i Skive

En 26-årig mand fra Skive kan se frem til at tilbringe nytårsaften bag tremmer. Politiet har sigtet ham for trusler mod et vidne.

En 26-årig mand fra Skive kan se frem til at tilbringe nytårsaften bag tremmer. Politiet har sigtet ham for trusler mod et vidne.

Truslerne blev ifølge Lokalpolitiet i Skive fremsat anden juledag klokken 5 om morgenen på toilettet på Zwei Grosse i Skive.

"Jeg ved godt, hvem du er"

Her mødte gerningsmanden en anden mand, der bor i Aarhus men har tilknytning til området. Gerningsmanden genkendte den forurettede, fordi han for et års tid siden vidnede i en voldssag, hvor gerningsmandens kammerat stod tiltalt.

- Han sagde så til den forurettede, at han "godt vidste, hvem han var" og at han "ville slå ham og hans familie ihjel," fortæller Lars Mikkelsen fra Lokalpolitiet i Skive.

Brud på retssikkerheden

Og den slags trusler ser politiet med stor alvor på.

- Det er klart, at hvis man ikke kan vidne i en retssag uden at skulle frygte efterfølgende trusler, ja så er det et stort brud på vores retssikkerhed, siger Lars Mikkelsen.

Og den 26-årige gerningsmand fra Skive var tilsyneladende godt klar over, at politiet gerne ville i kontakt med ham. Klokken 11.53 mandag troppede han nemlig frivilligt op på politistationen i Skive, hvor han blev anholdt og sigtet for vidnetruslerne.

Varetægtsfængslet frem til 19. januar

Den 26-årige mand blev fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Viborg mandag eftermiddag, og her var dommeren enig i, at han skulle varetægtsfængsles frem til den 19. januar.