DM-guld til Skive-rytter

Lokal rytter løb med guldet i den anderledes trav-disciplin Monté ved DM i Skive.

Der var spænding for alle pengene, da der mandag eftermiddag var DM for montéryttere på Skive Travbane. I montédisciplinen bliver der trukket lod om, hvilke ryttere og heste, der skal ride sammen.

Michelle Mønster er en af de ryttere der kun har ganske kort tid til at lære hestene at kende forud for dagens tre løb.

- Man er spændt. Når man ser startlisten. Og ser hvilken hest man har fået. Der er ingen af os der har vidst, hvilken hest vi skulle have. Det er klart. Det er meget spændende, siger Sabina Gammelgaard.  

I første løb skulle hun afsted på hesten New Lollipop. Men det nye makkerpar var ikke helt enige om forløbet. Michelle Mønster blev derfor disket to gange og måtte udgå med minus to point.

- Han var lidt for hurtig, siger en ærgerlig Michelle Mønster.

Men kampen om DM-guld skulle altså afgøres i tre løb. Og i det andet skulle 23-årige Mønster ride på lidt af et wildcard. Hesten havde aldrig før stillet op i montéløb.

- Det betyder, at man lige skal prøve den af i opvarmningen, og se om den kan finde rundt, siger Michelle Mønster.

Men det lod ikke til at være nogen hindring at hesten var nybegynder. Mønster med kom suverænt fra start og lagde sig helt i front hele vejen hjem.

Dermed var hun pludselig med blandt favoritterne til at løbe med DM-guldet. Og favoritværdigheden blev ikke mindre, da hun også i tredje løb lagde sig helt i front.

Men på opløbsstrækningen blev konkurrencen for hård. Michell Mønster sluttede dagens sidste løb som nummer fire. 

DM-guldet endte dog alligevel i Skive. Dagens samlede vinder blev nemlig Marie Dueholm Svendsen.

Opdateret d. 7. juni: I forbindelse med DM for montéryttere regnede arrangørerne forkert og tildelte Michelle Mønster fra Skive en fjerdeplads. I dag har hun dog fået overrakt sin retmæssige andenplads, mens Sabina Gammelgård, der til dagligt også rider på travbanen i Skive, glider ned på en tredjeplads.

Se her en reportage fra det specielle trav-løb: 

 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.