Den sjette date på motorcyklen blev den sidste: Ketty er gået bort inden sin 100 års fødselsdag

Ketty Smidt-Jensen og Gustav Møller plejer at have en ganske særlig date én gang om året.

Selvom Ketty Smidt-Jensen og Gustav Møller var henholdsvis 99 og 86 år, satte de sig i sommer for sjette gang sammen på motorcyklen på Kettys 99-års fødselsdag.

Det er en tradition som de to har holdt i hævd, siden de mødte hinanden for godt seks år siden - og den ene gang om året, de tog på date med hinanden.

quoteDet var godt, hun fik fred. Hun var blevet så træt.

Gustav Møller

I 2019 var TV MIDTVEST med på turen. 

Men Ketty og Gustav har kørt den sidste tur på motorcyklen sammen. I fredags sov Ketty ind - ganske kort tid inden hun kunne have fejret sin fødselsdag nummer 100.

- Jeg har det ikke så godt med det, fortæller Gustav Møller.

Ketty Smidt-Jensens svigerdatter fortæller, at hun sov stille ind, efter at have været sengeliggende de seneste fire uger. 

I dag skal Ketty bisættes, og her havde Gustav håbet på, at han kunne ankomme på en rekvisit fra den årligt tilbagevendende date.

- Jeg ville gerne have taget motorcyklen til kirken i dag, men jeg er bange for, at det begynder at regne. For det kan den ikke holde til, fortæller Gustav Møller.

Bliver hjemme til sommer

Motorcyklen er en blankpoleret BSA-motorcykel årgang 1933 med sidevogn. Og med sig i vognen plejede de to at have en pakke kiks og en flaske rødvin.

Sidste år gik turen til Skive Flyveplads ved Vinkel. Her faldt snakken på, at næste års tur ville blive noget ganske særligt, fordi det ville have været på Kettys hundrede års fødselsdag.

Men sådan blev det ikke.

- Det var godt, hun fik fred. Hun var blevet så træt, fortæller Gustav Møller om sin nu afdøde veninde.

Se eller gense historien om parrets årlige date: En gang om året inviterer Gustav Møller, 86 år, sin veninde Ketty Smidt-Jensen, 99 , på motorcykeldate.