Danmarks nyeste avis blev delt ud i brugsen i Vinderup

Borgerne i Vinderup har igen fået en ugeavis, efter Jysk Fynske Medier valgte at lukke Vinderup Avis i december.

I dag bliver der skrevet avishistorie i Vinderup.

Siden december sidste år har byen været uden en avis, men i dag blev den første udgave af Vinderup Nyt delt ud i SuperBrugsen i Vinderup.

Avisen er altså landets nyeste papiravis, og som man kender det fra andre ugeaviser, kan man blandt andet læse om dagens bedste tilbud, aktiviteter i lokalområdet og meget andet.

Det er Skive Folkeblad, der udgiver den nye avis.

Tilbage i december lukkede Jysk Fynske Medier forgængeren til Vinderup Nyt - Vinderup Avis. Men Skive Folkeblad har besluttet, at Vinderup fortsat skal have lokale nyheder på print.

- Det er vildt fedt, at et trykt medie lukker og så lukker op igen. Det tror jeg ikke sker så tit i dagens Danmark, siger Vinnie Larsen fra Handelsforeningen i Vinderup.

Oplag på 10.000 aviser

I Vinderup har de 80 års tradition med en ugeavis. Derfor er flere borgere glade for, at avisen er tilbage. Én af dem er Helle Jacobsen Maarbjerg.

- Det er en super god dag. Det er rigtig godt, at den er tilbage. Det giver et sammenhold, siger hun.

Peter Østergaard Bach er mediekonsulent ved Skive Folkeblad. Han er overbevist om, at det beriger et lokalsamfund, at man har en ugeavis.

- Det giver noget samhørighed, og det giver noget sammenholdskraft, at man ved, at nu sker der det her på biblioteket og i hallen, siger han.

Det er lokale annoncører, der finansierer den nye avis, der får et oplag på omkring 10.000.

1:10