Daniel er vokset op i et cirkus – nu er han direktør

Daniel Deleuran har siden han var barn været med på landevejen, når hans forældre turnerede med Cirkus Mascot. Nu har han selv overtaget og er blevet cirkusdirektør.

Selv om det er vinter og både telte, vogne, artister og dyr er gået i hi, så betyder det ikke, at der ikke er meget arbejde for en cirkusdirektør.

quote- Jeg kan ikke huske andet end at have rejse med cirkus.

Daniel Deleuran

Daniel Deleuran er 30 år og har siden 2014 stået i spidsen for Cirkus Mascot, der i vinterpausen holder til i Roslev nord for Skive. Lige nu er han i gang med at gøre klar til den næste sæson.

- Jeg kan ikke huske andet end at have rejst med cirkus, så for mig har det været fuldstændig naturligt at være hjemme i det, vi kalder for vinterperioden og så være afsted om sommeren. Den der kontrast har altid været der, siger Daniel Deleuran.

Se her, hvad Daniel Deleuran og hans mor laver, når Cirkus Mascot holder vinterpause.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Manegen som legeplads

Hans forældre startede Cirkus Mascot for godt 25 år siden. Og siden da har Daniel Deleuran været med på landevejen og brugt cirkusmanegen som sin legeplads. På et tidspunkt havde han fem forskellige discipliner i cirkusforestillingerne.

quoteDa jeg var yngre, var jeg meget mere fokuseret på selv at skulle optræde og bidrage til vores virksomhed i showet som akrobat og med balance og jonglering.

Daniel Deleuran

- Da jeg var yngre, var jeg meget mere fokuseret på selv at skulle optræde og bidrage til vores virksomhed i showet som akrobat og med balance og jonglering og så videre, husker cirkusdirektøren.

Han havde egentlig ikke en plan om at skulle være den, der på et tidspunkt skulle stå i spidsen for cirkusset og tage over for sine forældre.

- Det er aldrig noget, vi har snakket om. Daniel gik artistvejen, men da dagen så var der, så tog han bare over som direktør og gav den fuld skrue, siger Marianne Deleuran, der startede Cirkus Mascot sammen med sin eksmand.

Væk fra manegen

Daniel Deleuran er ikke længere selv en aktiv del af forestillingerne i manegen, men jonglerer i stedet med planlægningen og holder styr på alt fra økonomi og reklamer til at hyre artister og passe dyrene.

I dag arbejder mor og søn tæt sammen og kører Cirkus Mascot i fællesskab. Det er et samarbejde, som de begge sætter pris på.

- Parløbet med Daniel og Cirkus Mascot er jo hele mit liv, og det betyder alt. Vi har et fantastisk samarbejde, siger Marianne Deleuran.

Og hendes søn er enig:

- Jeg kunne ikke forestille mig at køre det videre uden min mor. Så længe vi har fremgang i tingene, og vi kan levere en god forestilling, og vi tjener penge på det, så længe bliver vi ved.

Familien Deleuran og Mascot tager igen ud på landevejen i slutningen af marts, hvor cirkussæsonen igen starter.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Livsstil.