Damespillere i Skive: Vi blev jaget væk

Bestyrelsen i Skive fH har trukket kvindeholdet ud af ligaen. Nu langer spillerne ud efter bestyrelsen. (Arkivfoto)

Onsdag formiddag besluttede bestyrelsen i Skive fH at trække klubbens damehold ud af landets bedste håndboldrække. Begrundelsen er, at Skive fH ikke har råd til at have to ligahold, samtidig med der har været spillerflugt fra holdet.

Efter denne sæson forlader 11 ud af 16 spillere holdet i Skive. Men spillerne er ikke enige med bestyrelsen i, at der er tale om spillerflugt, og har i øvrigt savnet bedre kommunikation. I kølvandet på bestyrelsens beslutning har spillerne nu udsendt en pressemeddelelse. 

Læs pressemeddelelsen fra spillertruppen i Skive:

- Da vi kan læse os frem til, at Skive fH's damehold går i opløsning og at holdet med stor sandsynlighed bliver trukket grundet økonomiske udfordringer og spillerflugt, er det på tide at fortælle, hvordan vi i truppen oplever dette. For spillerflugt er langt fra den rigtige betegnelse at benytte - vi vil i stedet berette om en passiv bestyrelse, som har tvunget spillerne til at søge nye veje.  Så lad os kalde det, hvad det er "at jage spillerne væk".

- Det har været meget symptomatisk for den indeværende sæson, at kommunikationen mellem bestyrelse og damespillere har været nærmest ikke-eksisterende. Da vi første gang får bestyrelsen i tale ang. fremtiden og den kommende sæson, sker dette alene på opfordring fra os selv. På dette møde tilbage i februar kan bestyrelsen hverken sige noget om økonomiske eller sportslige ambitioner for den kommende sæson. Dog får vi lovning på, at dameholdet på ingen måde trækkes, da vi som trup stiller spørgsmål ved, om der er noget at kæmpe for. Vi får også besked om, at herreholdet ikke prioriteres frem for dameholdet.

- Derudover får vi beskeden om, at vi med stor sandsynlighed vil blive bedt om at gå 30-50 % ned i løn. Og allerede her har bestyrelsen - uden at spørge spillerne - gjort op med sig selv, at det vil truppen ikke gå med til. I forvejen råder Skive over det klart laveste budget i dameligaen. Alle spillere har fuldtidsstudie el. arbejde ved siden af håndbolden og meget transporttid til og fra træning. Men truppen består af dedikerede spillere, som til enhver tid har prioriteret spilletid, klubben og hinanden frem for penge. Hvis penge var et spørgsmål for nogen af os, havde Skive fH aldrig haft et damehold.

- Så det er derfor klart, at en lønnedgang på 30-50 % var en hård nød at sluge. Men hele problematikken ligger i, at klubben på intet tidspunkt tager kontakt til os og viser interesse for at beholde damespillere i klubben. Hvis nogen skulle være i tvivl, vil mange af spillerne gå meget langt for at spille i Skive. Næste gang vi hører fra bestyrelsen er starten af marts, hvor vi ikke får nye informationer ang. fremtiden, men dog endnu engang får lovning på, at dameholdet ikke trækkes. Herefter er der igen stilstand fra bestyrelsens side, og i stedet for aktivt at forsøge at samle et slagkraftigt hold på damesiden, har bestyrelsen ladet stå til, hvilket helt naturligt har bevirket, at spillere har søgt nye veje.

- Vi er fuldstændig realistiske omkring den økonomiske situation i Skive fH og forstår fuldt ud, at klubben må handle økonomisk ansvarligt. Det er også helt legalt, at klubben vælger at satse på herreholdet frem for dameholdet til trods for at dameholdet over tre sæsoner har klaret sig mere end acceptabelt i ligaen. Alt hvad vi har bedt om gennem hele processen har været ærlighed, så spillere med interesse for at spille i Skive, kunne have mulighed for at komme til nye klubber. I stedet har bestyrelsen ladet stå til i tilpas lang tid, og dermed tvunget spillerne selv til at handle og flytte, for efterfølgende at begrunde et fravalg af damerne med SPILLERFLUGT.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.