Cykling: Niklas Larsen holder føring og vinder Danmark Rundt

22-årige danske Niklas Larsen vandt søndag Danmark Rundt foran landsmændene Jonas Vingegaard og Rasmus Quaade.

Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, har igen fået en dansk vinder.

22-årige Niklas Larsen fra Skive-holdet Team ColoQuick forsvarede søndag sin føring i det samlede klassement på 5. og sidste etape, der gik fra Roskilde til Frederiksberg.

- Det betyder rigtig meget. Det var mere, end hvad jeg havde kunnet håbe på. Jeg har ikke prøvet noget lignende. Den her sejr viser, at jeg kan være med på et højt niveau og matche nogle rigtig gode ryttere, og det bekræfter mig i, at når jeg træner rigtig hårdt og sætter mig noget for, så kan jeg også være med, hvor det er rigtig sjovt, siger Niklas Larsen.

Han var inden søndagens 5. og sidste etape i løbet blot henholdsvis seks og syv sekunder foran Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) og Rasmus Quaade (Riwal Readynez). Derfor var det også en noget nervøs Niklas Larsen, der nåede Frederiksberg, hvor feltet skulle ud på ti omgange, inden målstregen kunne passeres.

- Man ved jo aldrig, hvad der sker til sidst, og om man styrter. Men da vi hentede udbruddet og kom ud på sidste omgang, så var jeg rimelig sikker på, at den var hjemme. Jeg synes, at vi havde rigtig godt styr på det, siger han.

Etapesejren gik til den belgiske mester, Tim Merlier, der henviste Bryan Coquard og Jasper De Buyst til henholdsvis anden- og tredjepladsen i den karakteristiske massespurt på Frederiksberg Allé. Det var andet år i træk, at Merlier vandt på den brede boulevard.

Med den samlede sejr skriver Niklas Larsen sig ind i historien blandt nogle af tidens største danske ryttere som Jakob Fuglsang og Michael Valgren, der begge tidligere har vundet Danmark Rundt.

Se video: 22-årige Niklas Larsen fra Team Coloquick vandt Nord DK Rundt

Cykelkolleger hylder ung Danmark Rundt-vinder

Der bliver ikke sparet på de flotte ord, når Niklas Larsens præstation ved PostNord Danmark Rundt skal beskrives. Den 22-årige ColoQuick-rytter sluttede søndag som samlet vinder af det danske landevejsløb, og det får flere af konkurrenterne fra feltet til at tage hatten af for det unge talent.

Ikke mindst hans holdkammerat fra det danske banelandshold Lasse Norman Hansen.

- Niklas er en vanvittig god cykelrytter, og han har forberedt sig rigtig seriøst til det her cykelløb, så det er fuldt fortjent, at han står med førertrøjen, siger Norman Hansen.

Han vandt årets kongeetape, som også var den etape, hvor Niklas Larsen snuppede førertrøjen fra Mads Würtz Schmidt. Og selv om den danske Tour-rytter ærgrer sig over, at han måtte afgive trøjen, så roser han Niklas Larsen, som han kørte på hold med i 2016 på Team Trefor - det nuværende Team Waoo.

- Dengang viste han også rigtig gode takter og viste, at han havde et stort talent. Men den måde, han har kørt det her løb på, har været vildt flot. Jeg er rigtig imponeret. Han har forberedt sig rigtigt flot og kørt sindssygt stærkt, og i mine øjne har han bare været den allerbedste mand. Hatten af for ham. Det er flot, hvad han og ColoQuick har præsteret, siger Mads Würtz Schmidt.

BLÅ BOG: Danmark Rundt-vinderen Niklas Larsen


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.