Computerspilstalent: 17-årig har skrevet kontrakt med Europas bedste hold

Thomas HD er kaldenavnet i computerspilskredse. Nu skal 17-årigt Fortnite-talent leve af sine færdigheder ved tastatur og mus.

Thomas Høxbro Davidsen fra Højslev øst for Skive er 17 år. Og så er han rigtig god til computerspillet Fortnite. Faktisk så god, at han nu har skrevet kontrakt med Europas bedste hold, Team Atlantis.

- Det har jeg jo altid gerne villet. Lige siden jeg begyndte at spille computer. Det er sjovt, og så er det altid fedt at kunne leve af sin hobby, siger han til TV MIDTVEST.

Han vil ikke røbe lønnen, men siger, at en voksen kan leve af det.

- Det kan man.

I 2019 vandt han 325.000 kroner i præmiepenge ved VM i Fortnite i New York i USA.

Hellere computer end skole

For år tilbage meldte han ud, at han hellere ville spille computer end at gå i skole.

- Det grinte jeg bare af og sagde, at det kan du godt glemme alt om. Vi havde aldrig regnet med, at det var noget, der kunne blive til noget, siger Thomas' mor, Anette Høxbro.

Om en måned flytter Thomas Høxbro Danielsen til Litauen, hvor han skal bo i et gaminghus sammen med resten af Atlantis-holdet.

Thomas Høxbro Davidsen er blevet professionel E-sportspiller. Han har netop skrevet under med Atlantis, som er et af de bedste hold i Europa. Nu drømmer han om at nå toppen og tjene millioner af kroner.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.