Chok blandt medarbejderne: 60 skal flyttes fra Skive

Skat skal omstruktureres. Det betyder at ca. 65 medarbejdere skal flyttes til Hjørring og Thisted.

Medarbejderne hos Skat blev torsdag formiddag informeret om den store rekonstruktion af Skat. 65 ud af 100 funktioner flyttes til andre skattecentre, det skriver Skive Folkeblad. 

quote- Det er chokerende. Det er skræmmende. Jeg regnede ikke med, at så mange medarbejdere hos os i Skive kan blive nødt til at flytte

Bent Petersen, tillidsmand for medarbejderne i Skats afdeling i Skive

- Det er chokerende. Det er skræmmende. Jeg regnede ikke med, at så mange medarbejdere hos os i Skive kan blive nødt til at flytte, siger Bent Petersen, tillidsmand for medarbejderne i Skats afdeling i Skive, til Skive Folkeblad.

Skattecenteret i Skive skal i fremtiden alene beskæftige sig med selskabsskat. Derfor skal de medarbejdere, der i dag arbejder med f.eks. inddrivelse arbejde i Thisted i fremtiden. Mere end 30 job skal flyttes fra Skive til skattecenteret i Hjørring.

Samlet set flyttes lige så mange til centeret i Skive, som der flyttes ud til andre skattecentre.  

- Alle kan ikke flytte på grund af, at de er bundet til for eksempel Skive på grund af familie. De kan søge job her i Skive, som bliver slået op. Men de vil ikke få fortrinsret til ledige job. De kommer til at indgå på lige fod med alle andre, som søger jobbene. Der er ingen garanti for job, hvis man ikke har mulighed for at arbejde det sted, ens job bliver flyttet til, oplyser Bent Petersen.

- Det er ikke nogen sjov situation, hvis man skal til at køre 100 kilometer for at komme på arbejde, hvis man er vant til at kunne gå på arbejde. De medarbejdere i Thisted og Skive, som bliver flyttet til Skive og Thisted, kommer til at kunne vinke til hinanden, når de kører på arbejde, siger Poul Stenbek Pedersen, tillidsmand for medarbejderne i skattecenteret i Thisted, til Skive Folkeblad.
    


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.