Chefredaktør: Radikale skal vende tilbage til partiets DNA

På ganske kort tid har to folketingsmedlemmer fra Radikale Venstre meldt sig ud. Partiledelsen bør lytte til kritikken, mener chefredaktør for Skive Folkeblad.

0:50
Ole Dall mener, at en bred del af det radikale bagland er enige i kritikken om, at partiet ikke længere søger nok indflydelse henover midten i dansk politik.
Foto: Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Det har været en heftig uge for Radikale Venstre, efter to prominente medlemmer af partiets folketingsgruppe har meldt sig ud.

Først gik Jens Rohde mandag, hvorefter Ida Auken fredag fortalte, at hun havde meldt sig ind i Socialdemokratiet i stedet.

Det er et udtryk for en krise i Radikale Venstre, mener chefredaktør for Skive Folkeblad Ole Dall, der er tidligere medlem af de radikales hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

- Ligesom Venstre og Dansk Folkeparti er ramt, så der er ingen grund til at skjule, at Radikale også har en krise, når prominente navne melder sig ud, siger han.

Både Jens Rohde og Ida Auken forklarede som årsag til deres udmeldinger, at Radikale Venstre ikke længere søgte nok mod midten politisk.

Netop uenigheden om politikken internt i partiet, mener Ole Dall er en af hovedårsagerne til krisen.

- Der er noget med personer og kemi, men der er også noget, der handler om politik, tror jeg. Radikale bliver nødt til at se på, hvad det er, som man har mistet i forhold til at holde fast på sine folk og på vælgerne. Der tror jeg, Radikale skal tilbage til det gode radikale DNA, hvor det afgørende er, hvad man samarbejder om, og ikke hvem man samarbejder med, forklarer han.

quoteEt hvert bagland hader, når der er uro i et parti.

Ole Dall, Chefredaktør, Skive Folkeblad

Ledelsen bør tage det alvorligt

Ole Dall mener, at den radikale ledelse med Sofie Carsten Nielsen i spidsen bør tage kritikken fra de nu tidligere medlemmer alvorligt.

- Et hvert bagland hader, når der er uro i et parti, og det man ønsker, det er klarhed, og at man får styr på sagerne og igen opnår politik indflydelse, siger han og fortsætter:

- Man har en fornemmelse af, at Sofie Carsten Nielsen måske er ved at få øje på, at man har været på en fejlagtig kurs. Det bør man tilskynde hende til at ændre på, så hun kommer tilbage til den radikale kurs, som netop er at være midtsøgende og søge indflydelse og kunne samarbejde både til højre og til venstre og lade indholdet være afgørende.

Og netop indholdet mener han også, Radikale Venstre bør se nærmere på.

Han vurderer nemlig, at en del fra baglandet er enige i kritikken om, at partiet er kommet længere fra at søge indflydelse henover midten.

- Jeg synes, at i den nuværende situation, hvor Danmark er i en krise, og mennesker er bekymrede for deres job, og små virksomheder og butikker er bekymrede, så burde radikale skrue op for deres økonomiske politik og så måske dæmpe lidt på udlændingepolitikken, slår han fast.

4:15
Jens Rohde har haft en farverig politisk karriere. Nu vil han ikke længere være medlem af Radikale Venstre.