Chefredaktør efter mediefusion: Vi får flere muskler og et skud vitaminer

Fra 1. oktober er Skive Folkeblad en del af Mediehusene Midtjylland. Chefredaktøren i Skive kalder det for rettidig omhu.

Skive Folkeblad og Herning Folkeblad er blevet enige om en sammenlægning, der fremtidssikrer udgivelsen af Skive Folkeblad. En helt nødvendig fusion, hvis man spørger Skive Folkeblads chefredaktør, Ole Dall: 

- Vi gør det for at fremtidssikre Skive Folkeblad. Nu får avisen lidt flere muskler, og det tror vi er med til at fremtidssikre den lokale avis, siger Ole Dall, som i dag er chefredakør og direktør på Skive Folkeblad. 

Sammenlægningen betyder, at Skive Folkeblad fra 1. oktober er en del af Mediehusene Midtjylland, der i forvejen udgiver dagbladene Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis, 11 ugeaviser, seks radiokanaler, og en række digitale nyhedssites.

- Vi tror det giver noget ekstra samarbejde, blandt andet på det digitale område. Der kan vi godt bruge lidt ekstra muskler, så der bliver endnu flere muligheder for vores læsere og annoncører, siger Ole Dall. 

Hjælper en kollega i hajfyldt vand

I den anden ende af fusionen, i Herning, smiler administrerende direktør og chefredaktør, Alex Nielsen, også: 

- Det er noget der er til fordel for borgerne i Skive, men også os andre. Vi kommer til at stå bedre op i mod de vinde, der blæser hårdt i mediebranchen for tiden, siger Alex Nielsen.

Vindene blæser særligt over atlanterhavet fra stærke tech-giganter som Google og Facebook. Og det er dem, som Alex Nielsen nu mener, mediehuset står stærkere rustet imod: 

- Måske interesserer de sig ikke for os i Midtjylland, men de tager alligevel af vores annoncekroner. Der må vi prøve at stå sammen, og det er det vi har gjort i dag.

Herning Folkeblad kommer til at eje størstedelen af aktierne i Skive Folkeblad A/S - nemlig 80 procent. Direktør for Skive Folkeblad bliver fremover Jakob Hummelmose Sønderby, der i dag er økonomidirektør i Herning Folkeblad. Ole Dall fortsætter som chefredaktør i Skive. 

- Vi skal i gang med et stort arbejde med, hvor de forskellige arbejdspladser skal ligge. Måske nogle funktioner fremover skal ligge i Herning. Men salg, redaktion, nyheder og annoncer forbliver i Skive og der bliver også en lokal distribution.

quoteDet er noget der er til fordel for borgerne i Skive, men også os andre. Vi kommer til at stå bedre op i mod de vinde, der blæser hårdt i mediebranchen for tiden.

Alex Nielsen, Adm. Direktør, Mediehusene Midtjylland.

Rettidig omhu

Selvom hverdagen bliver en anden, for mange i Skive, så var fusionen det eneste rigtige, mener Ole Dall: 

- Det kunne være gået galt, hvis vi ikke havde gjort noget. Måske vi så om nogle år skulle have skrevet under på nogle langt dårligere betingelser, end dem vi får nu.

- Det afgørende er at sikre, at vi i fremtiden har en lokal avis. Det er rettidig omhu, at vi gør det her nu.

Og her er Alex Nielsen igen enig. Det handler om at stå sammen. 

- Vi er glade for, at vi kan hjælpe en nabo, der var ude i hajfyldt vand, så borgerne i Skive fortsat har et godt, lokalt medie, siger Alex Nielsen. 

Med de 50 medarbejdere fra Skive Folkeblad, når Mediehusene Midtjylland nu samlet op på cirka 210 ansatte.