Charmeoffensiv på Fur

Fur vil gerne have nye beboere. Derfor holdt de i weekenden infomøde for mulige tilflyttere.

En storstilet indsats for at lokke tilflyttere til Fur ser nu ud til at give pote. I denne weekend har omkring 20 mulige nye beboere haft mulighed for at nærstudere området. Og for Rebekka og Christian fra Vanløse tyder noget på, at de snart bliver to ekstra i tilflytter-statistikken.

- Der skal være plads til at rende rundt med bare tæer og bar numse udenfor, plads til at man kan være hjemme med børnene og drive erhverv hjemmefra. Det fylder rigtigt meget i vores overvejelser, siger Rebekka Busk Johansen.

De overvejelser kunne de blive klogere på i weekenden. Her havde de lokale nemlig inviteret omkring 20 mulige tilflyttere på charme-weekend. Og det virker.

- Der er plads til nogle kreative sjæle, og at man kan gøre det lidt på sin egen måde. Og plads til at være en del af lokalmiljøet, men også trække sig tilbage og have den ro, som også er det, vi søger, siger Rebekka Busk Johansen.

Arrangementet er en del af projektet ’Kreativt Entreprenørskab’ på Fur. Deltagerne har set området og mødt nogle af de folk, der allerede er flyttet til øen.

- De har simpelthen fået Fur ind under huden, og så er de blevet matchet med nogle mennesker, som har taget det spring, som gæsterne drømmer om, siger John Bertelsen, som er projektleder på projektet.

De lokale hjalp

En af dem, Rebekka og Christian har mødt, er Jørgen Christiansen. For fem måneder siden flyttede han og konen til Fur og overtog Café Herrens Mark.

- Vi blev taget super godt imod, da vi kom hertil. Der var masser af folk, der hjalp med praktiske ting og opgaver, og så er det kun en glæde, at man kan hjælpe dem næste gang. Vi vil gerne have flere iværksættere, siger Jørgen Christiansen.

For Rebecca og Christian har det været en øjenåbner at se området og få nogle lokale kontakter. Og nu er beslutningen kommet noget tættere på.

- Vi skal lige hjem og bearbejde det og se på det økonomiske, men vi hælder meget i retning af at flytte herop, siger Christian Ivar Jakobsen.

Efter weekenden fortsætter rådgivningen med hjælp til både bosætning og opstart af virksomhed.

Fur vil gerne have nye beboere. Derfor holdt de i weekenden infomøde for mulige tilflyttere.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.