Campingpladsejer vil have stærekasser: - En bilist er blevet taget med 200 km/t

På dæmningen ved Virksund må man kun køre 60 km/t, men Hans Korsgaard oplever, at bilister drøner forbi med langt højere fart.

Den lille by Virksund ligger lige ved den dæmning, der adskiller Lovns Bredning og Hjarbæk Fjord. Hverdag kører hundredvis af biler over dæmningen.

Hvis de skulle følge skiltningen, så skulle bilisterne holde sig på 60 km/t, når de passerer dæmningen og strækningen ved Virksund. Men ifølge Hans Korsgaard, der er lejrchef ved Virksund Camping, som ligger lige ud til vejen, så kører mange bilister langt hurtigere.

- Hvis man kommer fra Skive og vil køre over dæmningen, og man er lidt af en Brian-type, så synes man jo, at den lige kan få lidt ekstra. Selvom vi har 60 kilometer-zone, så er der en, der er blevet taget med 200 km/t, fortæller Hans Korsgaard. 

Den høje hastighed er til gene for campisterne, der får nattesøvnen afbrudt, mener lejrchefen.

- Når man er over de 60 km/t, så er støjniveauet betydeligt højere, og det starter allerede ved 3-4 tiden om morgenen. Det betyder, at mange af vores campister er voldsomt generede af det, siger Hans Korsgaard.

Håber på stærekasser i begge retninger

Lejrchefen har dog et bud på, hvordan man kan komme de hurtige biler til livs.

- Vi har behov for at få sat en stærekasse op i hver sin ende af dæmningen i begge retninger.

I sidste uge åbnede transportministeren da også for flere stærekasser på landevejene, og sådan nogle håber Hans Korsgaard at få til Virksund.

- Vi har forespurgt transportministeren, om han ikke synes, at det var en god ide, siger lejrchefen.

Der er endnu ikke meldt noget officielt ud fra Transportministeriet, om hvornår der kommer flere stærekasser.