Byrådsmedlem sigtes for vanrøgt

Skives byrådsmedlem, socialdemokraten Carsten Veile, bliver sigtet for vanrøgt af sine får. Det erfarer TV/MIDT-VEST i dag.

Byrådsmedlem Carsten Veile (S) fra Skive bliver nu sigtet for vanrøgt. Det var nemlig hans får, der lå døde på en mark ved Roslev i marts. Det oplyser vicepolitikommissær Henrik Høgh Poulsen fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV/MIDT-VEST.Carsten Veile var indkaldt til møde med lokalpolitiet i Skive torsdag morgen, men sendte afbud. Han afviser at udtale sig i sagen, før han har haft møde med politiet og fået læst sigtelsen op. Han siger til TV/ MIDT-VEST, at han ikke mener, han har gjort noget galt.

Et får blev nødslagtet - resten var døde

De døde får blev fundet 4. marts på en mark nær Roslev. Fårene lå rundt omkring på marken. Ni var døde, mens et får var i så dårlig stand, at det blev nødslagtet på stedet af en dyrlæge. Ifølge politiet den dag var årsagen tilsyneladende, at dyrene ikke har haft adgang til tilstrækkeligt med foder. Da dyrlægen obducerede tre af fårene, indeholdt deres maver nemlig plasticstykker, som kan stamme fra indpakkede halmballer, der lå på marken.Politikommissær Henrik Høgh Poulsen ønsker ikke at gå i detaljer med sigtelsen, men oplyser, at det er konstateret, at dyrene har været uden adgang til foder, at der er fundet plastik i maverne på dem, og at de ikke har haft adgang til vand.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.