Byggede Bette Bocks Hyw til minister: - Vi har lavet lidt skæg og ballade

Som et modstykke har en borger opført Bette Bocks Hyw i forbindelse med Kultur- og Kirkeministerens besøg på Bette Jenses Hyw.

Der findes Bette Jenses Hyw, og så findes der nyopførte Bette Bocks Hyw.

quoteVi har lavet lidt skæg og ballade med det

Thor Lykke Nielsen

Sidstnævnte er opført til ære for Kultur- og Kirkeministeren, Mette Bock (LA), der mandag besøgte Bette Jenses Hyw for at se nærmere på den problemstilling, der har været i forbindelse med et gelænder på gravhøjen.

Manden bag rejsningen af Bette Bocks Hyw er Thor Lykke Nielsen.

- Vi har lavet lidt skæg og ballade med det. For nylig fik jeg lavet en høj på min grund, fordi noget sand skulle fjernes fra naboens strand. Og så synes jeg, det var passende at kalde højen for Bette Bocks Hyw, siger han til TV MIDTVEST.

Som det kan ses øverst på billedet, har Bette Bocks Hyw et gelænder. Det er hele sagen om gelænderet på Bette Jenses Hyw, der er grundlag for Thor Lykke Nielsens spøg.

Thor Lykke Nielsen med sin kone Aase foran Bette Bocks Hyw.
Thor Lykke Nielsen med sin kone Aase foran Bette Bocks Hyw.
Foto: Iben Sohn Thomsen / Privatfoto

Men selv om han har lavet højen som et sjovt indslag, er der alligevel et lille budskab gemt.

- Det er efter min opfattelse lidt pjat med gelænderet på Bette Jenses Hyw. For trappe og gelænder lavede man i sin tid for at beskytte højen for at folk ikke bare kravlede op ad alle mulige sider. Derfor blev det lavet – så højen ikke blev beskadiget, siger Thor Lykke Nielsen.

Havde håbet på ministerdeltagelse

Bette Bocks Hyw blev indviet mandag med officiel åbning. Her havde værten Thor Lykke Nielsen inviteret Mette Bock til at overvære det, men æresgæsten var travlt beskæftiget på Bette Jenses Hyw.

Hvis ministeren var mødt op, så havde Thor Lykke Nielsen været parat.

- Jeg havde lavet en lille tale til hende. Og så havde jeg sagt, at jeg håbede, hun ville finde lille ordning til at løse den tåbelige problematik på Bette Jenses Hyw, siger han.

Højen bliver på ubestemt tid

Thor Lykke Nielsens formål med højen på sin grund var at lave lidt sjov. Hvor længe højen så får lov til at blive, det ved han ikke.

- Det er en høj af sand, så den forsvinder nok af sig selv. Den ligger ved stranden og genere ingen. Folk synes, det er sjovt, siger han om højens fremtid.

Mette Bock kunne til sit besøg på Bette Jenses Hyw fortælle, at der ikke kommer en løsning på problematikken med gelænderet i den nærmeste fremtid, og at det ikke bliver hende, der kommer til at løse det. Hun stiller nemlig ikke op til næste folketingsvalg.

Se video fra indvielsen af Bette Bocks Hyw.
Foto: Iben Sohn Thomsen / Privatvideo