Byggebrøler: Glemte de gangbesværede

En ny busterminal lige op ad indgangen til den togstationen i Skive har det gjort det næste umuligt for ældre og gangbesværede at komme med toget.

Det skulle være så godt, men så er det endt med en byggebrøler af de større.

- Jeg kan ikke finde ord for, hvor meget jeg synes, det er for dårligt, siger Jette Praus, der går med rollator.

Tidligere var det muligt at stige ud af bilen lige ud for hovedindgangen på togstationen i Skive. Nu ligger der i stedet en ny busterminal ved indgangen og de gangbesværede har fået ekstra lang vej til toget.

- Problemet er, at det kun er en busterminal. Den tager overhovedet ikke hensyn til at folk skal med toget her fra, siger Per Mouritsen, næstformand i Ældrerådet, Skive.

Hos Arriva i Skive er problemet alt for velkendt. Passagerer fra Skive er simpelthen begyndt at benytte andre stationer.

- Vi har en del rejsende, der tager enten til Højslev eller Viborg fordi, der er bedre tilgængelighed til banelegemet, fortæller Jan Bertelsen, der er stationsansvarlig for Arriva i Skive.

Ind ad bagindgangen

I stedet for at gå ind ad fordøren, er de gangbesværede nu henvist til en P-plads bag stationen. Her er problemet bare, at passagererne her skal op ad en lang trappe for at komme over til den perron, hvor toget holder.

- Det er jo fuldstændigt komplet umuligt, hvis man er gangbesværet eller dårligt gående, eller har barnevogn eller hvad pokker man har, siger Jette Praus fra Skive.

Skive kommune har lovet, der kommer en elevator ved bagindgangen. Efter planen går byggeriet i gang inden nytår.

Den nye busterminal har kostet 22 millioner. Skive kommune har betalt de 11 millioner, resten har staten betalt.