Butikstyv stak af til søs

En formodet butikstyv tog en noget usædvanlig flugtvej efter en butiksmedarbejder satte efter tyven.

Politiet i Skive skal have fat på en 41-årig skibonit. Politiet mener, manden begik butikstyveri i weekenden og stak af fra gerningsstedet via vandvejen.

Der er mange måder at flygte på.

Politiet i Skive er i gang med at opklare et butikstyveri hos Kvickly på Ågade. Ud fra overvågningsbilleder fra Kvicklybutikken har politiet i Skive en klar formodning om, hvem manden er. Butikstyveriet er ikke så opsigtsvækkende som flugtvejen, den formodede gerningsmand tog, efter han blev opdaget.   

Læs også Købmand fandt butikstyv via Facebook - men metoden er ulovlig

- Det har jeg aldrig hverken set eller hørt om før, siger Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Politiet har som sagt studeret overvågningsvideo fra butikken. Af videomaterialet fremgår det, at manden gik ind i Kvicklybutikken klokken 15:05 søndag eftermiddag. 

- Vi kan se på overvågningen, at han er i Kvickly ca. 15 og går rundt derinde i næsten en time, siger Niels Bach, der beskriver manden som en af politiets kendinge.  

Læs også Ansatte spottede udspekuleret butikstyv med specialværktøj

Kort før klokken 16 gik manden ud af butikken igen. Ved kassen gik varealarmen i gang, fordi manden forsøgte at tage varer med forbi butikkens tyverisikringssystem.

- Det bimler og bamler, og en ansat i butikken genkender tyven og sætter efter manden, og så går jagten ud af butikken, siger Niels Bach  

Kvickly i Skive ligger, som adressen Ågade 6 antyder, lige ved siden af Karup Å, der løber igennem byen. 

- Da tyven kan se, at han er ved at blive indhentet, hopper han i åen og giver sig til at svømme væk, siger Niels Bach og efterlader en lang, stille pause i samtalen. 

Den efterfølgende butiksmedarbejder opgav at følge den formodede butikstyv ud i åen, og manden, som politiet mener ret sikkert at have identificeret som en 41-årig skibonit med adresse i byen, slipper fra stedet. 

- Vi ved endnu ikke helt præcist, hvad der er stjålet. Men vi er i gang med at gennemgå overvågningen. Vi ved, hvem han er, så vi skal ud og have fat på ham i ugens løb. Han løber ingen vegne, hvis vi kan bruge det udtryk, slutter Niels Bach.