Brandvæsenet kaldt ud til overtændt bus: - Flammerne var i hvert fald fire meter høje

Torsdag aften bød på lige rigeligt med spænding for Nordvestjyllands Brandvæsen, da to anmeldelser om brand kom med 30 sekunders mellemrum.

Brandvæsnet i Skive fik torsdag aften usædvanligt travlt, da der med et halvt minuts mellemrum tikkede to alarmer ind: Brand i en bygning og brand i en bus.

- Når der kommer to brande på samme tid, så bliver alle kaldt ud. Der var vel 400 meters afstand mellem de to steder, og der var kun halvanden kilometer derud, siger Jesper Ørum, der er indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen i Skive.

Bygningsbranden viste sig at være falsk alarm, men det var ikke spildte kræfter at sende så mange brandfolk derud.

Bus-branden var nemlig ganske ægte, og den var komplet overtændt, da brandvæsnet nåede frem.

- Det var ret vildt. I hvert fald fire meter høje flammer, og bussen holder tæt ved en bygning, så først prioritet var at få sikret den, så der ikke også gik ild i den, siger indsatslederen til TV MIDTVEST.

Han ved endnu ikke, hvordan branden er startet, og der var heller ingen ejer af bussen i syne.

Anmeldelsen om branden tikkede ind klokken 21.56, og selvom beredskabet hurtigt var fremme med i alt 15 folk og flere brandbiler, så stod bussen altså ikke til at redde.

- Når der er ild i transportmidler, så går det stærkt, når ilden først får ved. Alt kan stort set brænde i sådan en bus. Alt er lavet af plastik inden i den, siger Jesper Ørum.

Der var ingen tilskadekomne, og den nærtliggende bygning blev også reddet efter en hurtig indsats.

- Vi skal bare have det sidste slukket, og så pakker vi sammen, siger indsatslederen.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.