Brand i kostald: Dyrene skal tjekkes af dyrlæge

Lørdag aften blev brandvæsen og politi kaldt til en brand i en kostald nær Skive. En kraftig røgudvikling betød, at en dyrlæge også blev tilkaldt.

Branden startede formentlig i noget halm i kostalden. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Både brandvæsnet og politiet fik travlt her til aften, da der lidt efter klokken 21 blev meldt om en gårdbrand på Glyngørevej mellem Skive og Jebjerg.

Meldingen lød på, at der var ild i en staldbygning, og at der var risiko for, at dyrene i stalden kunne være i fare. Ilden er formentligt startet i noget halm.

Nordvestjyllands Brandvæsen kom hurtigt til stedet, hvor flere personer allerede havde været i gang med at forsøge at slukke ilden og redde dyrene ud. Ifølge vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even, skulle der være godt tyve køer i stalden.

Branden blev hurtigt slukket, men der blev udviklet en del røg i bygningen, og der er nu blev tilkaldt en dyrlæge, som skal tilse dyrene.

Samtidig er der blevet tilkaldt ambulancer, da nogle af de personer, der forsøgte at slukke ilden, skal til tjek på sygehuset for røgforgiftning.

Hvorfor der pludseligt gik ild i staldbygningen, ved politiet endnu ikke, men hvis de ikke finder en årsag lørdag aften, vil der blive lavet yderligere undersøgelser på mandag. Det oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs også Hurtig udrykning: Naturbrand på Fur stoppet før sommerhusområde