Borgere i chok over voldsom politiaktion i Breum i Salling

Det gik ikke stille for sig, da en mand fra Salling-området blev anholdt i den lille by Breum mandag. Flere borgere blev overraskede over at se politiet med maskinpistoler på gaden.

Scenerne på Søndre Allé i Breum i Salling lignede mandag eftermiddag noget fra en amerikansk actionfilm.

Det var med maskinpistoler og skudsikre veste, at Midt- og Vestjyllands Politi anholdt en mand, og det er ikke noget, de er vant til at se i den lille by på halvøen med 831 indbyggere.

- Jeg fik et chok, da jeg fik at vide, de var kampklædte derovre. Der er ikke andet end 100 meter til skolen og hallen, siger byens borgerforeningsformand Morten Kirkegaard Jensen.

Endnu tættere på begivenhederne var den anholdtes genbo, Kaj Siewertsen.

- Jeg blev overrasket, da jeg så politibiler og de stod med maskinpistoler, men så kunne jeg se, at det var min genbo, der var ved at blive anholdt, siger han og fortsætter:

- Jeg var bange for, at han havde slået en ihjel.

Borgerens genbo er nemlig kendt i byen for at være mentalt ustabil og truende. Han har blandt andet sagt til Kaj Siewertsen, at han "ikke skulle komme på tværs", og at han lå inde med en riffel.

Våben og cowboyhat på græsset

Politiet fandt flere våben på adressen, og genboen fortæller, at det så ud til at være et oversavet jagtgevær, en pistol og en langløbet riffel.

Tingene blev lagt ud på græsplænen foran den anholdtes bopæl, hvor Kaj Siewertsen kunne betragte dem, samt at den anholdtes cowboyhat lå på jorden der, hvor politiet havde overmandet ham.

- Våbnene så skam ud til at være ægte nok, og jeg er selv gammel jæger, siger han.

Derfor er han lettet over, at manden nu er i politiets varetægt, men han frygter samtidig, at han hurtigt bliver løsladt og vender tilbage til sine truende vaner i byen. Det samme gør borgerforeningsformanden.

- Vi vil helst være fri for sådan en type i vores by, siger han.

Vagtchef Ole Vanghøj opfordrer alle, der har følt sig truet af manden til at henvende sig til politiet på telefon 114 og anmelde truslerne.

Tirsdag formiddag blev den 35-årige mand varetægtsfængslet i fire uger.