Borgere får erstatning i Diana Lys-sag

En gruppe borgere i Højslev har ved Retten i Viborg fået medhold i, at fabrikken Diana Lys' tilbygning aldrig skulle have været opført.

En gruppe borgere i Højslev har fået medhold i, at fabrikken Diana Lys' tilbygning generer dem i hverdagen. Det skriver Skive Folkeblad.

I 2012 gav Skive Kommune stearinlysfabrikken Diana Lys lov til at opføre en tilbygning. Men tilbygningen skygger for sollyset i en flere beboeres haver i en sådan grad, at to hold naboer trak Skive Kommune i retten. Første retssag var i slutningen af november. Her sagde den ene af naboerne dette til TV MIDTVEST:

- Vi håber da bestemt, at det skal flytte, for kommunen har jo andre områder, der er beregnet til den slags, lød det fra Jens Peter Andersen, der er nabo til Diana Lys' otte meter høje tilbygning.

Erstatning for tabt husværdi

Og nu har retten i Viborg givet beboerne ret i, at tilbygningen aldrig skulle have været opført. Kommuneplanen siger nemlig, at området kun må bruges til boliger og ikke generende erhverv.

To hold naboer får derfor tilkendt en erstatning for tabt husværdi på henholdsvis 300.000 og 400.000 kroner. Men Diana Lys slipper de ikke af med.

- Vi havde meget gerne set, at fabrikken helt blev flyttet ud af byen. Selv om vi får en pose penge, så vil fabrikken og den høje mur jo fortsætte med at genere os, siger nabo Ingelise Jensen til Skive Folkeblad.

Hverken beboerne eller Skive Kommune har endnu taget stilling til, om de vil anke sagen.

Se tidligere indslag om retssagen:

02:09 Luk video