Blomsterhandler tog Dronningen på ordet: 40.000 kroner forvandlet til buketter til ældre og svage

En blomsterhandler i Skive har på opfordring fra Dronningen sikret, at ældre og udsatte borgere i Skive Kommune i dag blev begavet med smukke blomster.

Lem, Rødding, Spøttrup. Det er blot nogle af de steder, hvor ældre og udsatte borgere i dag blev overrasket med smukke blomster i spandevis. På kortet stod der: med kærlig hilsen fra Hendes Majestæt Dronningen og Hovmøllers Blomster i Skive.

quoteJeg havde ikke i min vildeste fantasi regnet med, at vi ville kunne samle så meget ind

Lars Refsgaard, Hovmøllers Blomster

- Det er fantastisk at se den store opbakning og den tillid, kunderne viser os, lyder det fra Lars Refsgaard fra Hovmøllers Blomster.

Dronning Margrethe fylder jo som bekendt 80 år i dag – og normalt ville den runde fødselsdag betyde, at hun blev begavet med blomster fra nær og fjern, men det har Dronningen i år frabedt sig.

I stedet har hun opfordret til, at danskerne sender en buket til de mange ældre borgere, som i denne coronatid lever isoleret og uden kontakt til familie og venner.

Penge, buketter og frivillige i massevis

Det fik Lars Refsgaard, der har Hovmøllers Blomster i Skive, til at starte en indsamling, hvor man kunne donere penge til blomster, der så ville blive leveret til områdets plejehjemsbeboere, botilbud og sociale væresteder. En indsamling, der har resulteret i 40.000 kroner – der nu bliver til 1200-1300 buketter og blomster.

- Der er tyve plejehjem her i kommunen, og vi har pakket blomster til dem alle alt efter, hvor mange der bor de forskellige steder, forklarer Lars Refsgaard.

Og den kærlige tanke slutter ikke her, for rigtig mange har meldt sig frivilligt som blomsterbud – på 10 minutter havde 35 i aftes meldt sig som budbringere, fortæller blomsterhandleren.

- Det er helt vildt. Folk er virkelig gået op i det. Også mine ansatte, der har arbejdet på fridage for at få det hele til at lykkes.

Penge i overskud 

Og der bliver brug for en hjælpende hånd. For donationerne er væltet ind i en grad, der betyder, at det ikke blot er på selve Dronningens fødselsdag, at der vil være blomsterhav på kommunens plejehjem og botilbud.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi regnet med, at vi ville kunne samle så meget ind, så jeg bliver ikke færdig med at bruge alle pengene i dag, så vi fortsætter i næste uge. Så får de en buket mere, og så har de endnu mere glæde at af det, lyder det fra Lars Refsgaard.

Blomsterhandleren fra Skive tjener ikke en krone på initiativet. Han har arbejdet ganske gratis – og i øvrigt i døgndrift.