Blev anholdt efter stor politiaktion: 35-årig dømt for trusler og våbenbesiddelse

En mand fra Breum har fået to år og fire måneders fængsel, efter han i juni truede sin tvillingebror på livet.

0:46
Fra 14. juni 2021: Iført skudsikre veste og bevæbnet med maskinpistoler rykkede poltiet til Breum i Salling for at anholde en mand, der havde truet en anden med et våben.
Foto: Øxenholt foto

Det vakte opsigt, da politi med skudsikre veste og maskinpistoler 14. juni 2021 mødte talstærkt op i Breum i Salling.

Politiet var kommet for at anholde 35-årige Michael Andersen, der selv havde ringet til alarmcentralen for at fortælle, at han ville slå sin tvillingebror ihjel, og at politiet derfor skulle komme. Han fortalte også, at han havde våben på sin bopæl.

Tvillingebroren bor langt fra landsdelen, men politiet skyndte sig alligevel til Breum, hvor de anholdte Michael Andersen.

Tirsdag blev han så idømt to år og fire måneders ubetinget fængsel i Retten i Viborg.

På hans adresse fandt man et oversavet haglgevær og ammunition. Han er derfor dømt for brud på våbenloven og trusler, samt hæleri, eftersom haglgeværet og en deaktiveret riffel, man også fandt på adressen, stammede fra et indbrud.

Der var tale om en tilståelsessag, og strafudmålingen er lige efter bogen, fortæller anklager fra Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi Søren Kløvborg.

- Jeg synes, den svarer fuldstændigt til, hvad praksis er. Så efter min mening er udmålingen, lige som den skal være, slår han fast.