Betjente undersøgte mystisk bjørnesaks i skoven – og gik smilende derfra

Det viste sig hurtigt, at bjørnesaksen blev brugt til et ganske harmløst formål.

To betjente fra lokalpolitiet i Skive kom mandag aften på en lidt særlig opgave. En borger havde anmeldt, at der skulle være sat en bjørnesaks op i skovbunden ved Sallingsundvej i nærheden af hotellet Pinenhus. 

Det er ulovligt at opsætte den slags, og derfor ville patruljen tage et nærmere kig på det. Da de kom frem til stedet, fandt de ganske rigtigt en udspændt bjørnesaks. 

- Midt på bjørnesaksen står der en aluminiumskasse, og de forsøger så via en gren at få den aktiveret. Det viser sig så, at saksen er deaktiveret. Det kan man bare ikke lige umiddelbart se, forklarer politiassistent Niels Bach. 

En bjørnesaks kan eksempelvis se sådan her ud.
En bjørnesaks kan eksempelvis se sådan her ud.
Foto: Jason Onerheim / Wikimedia Commons

Bruges til moderne skattejagt

Betjentene dristede sig efterfølgende til at kigge i kassen, der stod på saksen. Da de fik den åbnet var den fyldt med små nipsting som figurer, viskelæder og kuglepenne. 

Det viste sig, at saksen var sat op i forbindelse sportsgrenen geocaching. Det er en sport, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager kan finde "skatte" i naturen.

- Og her har man så åbenbart valgt at lave en ekstra lille spøg ud af det og gøre det ekstra spændende ved at bruge en bjørnesaks, fortæller Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Geocaching

Patruljen kunne efterfølgende afslutte sagen og tage fra stedet med et lille smil på læben. 

- Den var ikke funktionel, og vi vurderer sagen som værende udenfor politimæssig interesse, siger Niels Bach. 

- Vi lader det være herfra, men den er lænket fast derude, så folk kan jo selv gå derud og kigge.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.