Begravelsesplads skyder op i skoven ved Salling: - Det er naturligt, smukt og enkelt

En ny skovbegravelsesplads er ved at tage form i en privatejet skov som den første af sin slags her i landsdelen.

I Sønder Lem ved Salling vil et landmandspar give folk et sidste hvilested i skyggen af et bøgetræ. Her ligger nemlig en ny skovbegravelsesplads.

- Man kan reservere et træ og håbe på, at det varer længe, inden man får brug for det, siger Anders Ahrenfeldt, der er landmand ved Hostrup Hovedgaard.

På skovbegravelsespladsen er det ikke tilladt at medbringe blomster – her er det naturen, der pynter. Og en af dem, der har besluttet sig for en gravplads i skoven, når den tid kommer, er Arne Wang.

- Jeg synes, det er naturligt, smukt, enkelt og et eller andet sted også let for de efterladte. Der er jo ikke noget at passe, kan man sige, siger Arne Wang.

Find det rette træ

Inden gravpladsen er klar til brug, skal skovbunden ryddes op, og så kommer der sandsynligvis også lidt naturlig kunst i form af årstidernes vegetation.

- I løbet af et par år tror jeg, der begynder at komme nogle gravpladser. Men de fleste af de interesserede håber, at det varer længe, inden de kommer i den forstand, siger Anders Ahrenfeldt.

De interesserede kan gå på jagt efter det perfekte træ i skoven og vælge sin egen placering dér. Og Arne Wang har udset sig det helt rette træ.

- Det er regulært, og så skiller det sig på en særlig måde oppe foroven. Og så skal jeg have sydenden, der er mest sol. Jeg har altid godt kunnet lide solen, siger Arne Wang.