Befolkningsboom i Balling - for en stund

En flok gamere har givet befolkningsboom i Balling. Byens sportshal er fyldt med 376 computer-spillende drenge. Og det er noget hele byen kan mærke.

Normalt er de 1.143 indbyggere i Balling. Men nu har byen fået 376 nye indbyggere. For en stund.

I Balling i Salling er en flok gamere samlet i byens sportshal her i skolernes vinterferie. Her står den på gaming døgnet rundt bag 376 pc-skærme. Og når knap 400 teenage-drenge skal holde sig vågen til at spille mod hinanden, kræver det noget at styrke sig på.

- Der har været en vældig trafik af unge mennesker her i butikken. De unge køber stort ind af chips, sodavand, energidrikke og hotdogs. Faktisk har vi solgt 130 hotdogs de seneste tre dage, siger brugs-uddeleren i Balling, Lasse Petersen.

Byens indbyggertal er blevet 30% større. En udvikling Dagli' Brugsen og byens andre butikker sagtens kunne vænne sig til.

- Vi er rigtig glade for tiltaget, og de unge mennesker opfører sig eksemplarisk, når de er hernede. Det er svært at måle, hvor meget omsætningen er steget, men vi kan selvfølgelig se det på trafikken i butikken, fortæller Dagli' Brugsens leder, Lasse Petersen.

Lanparty'et stopper lørdag. Der har computerfesten været i gang i 66 timer

400 gamere har slået lejr i Balling, og det kan de især mærke hos den lokale Brugs.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.