Beboere i Salling er mere utrygge efter endnu en dødsulykke

Beboere ved den befærdede hovedvej 26 i Salling har i årevis kæmpet for bedre trafiksikkerhed. Deres utryghed er nu forstærket efter dødsulykke.

Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

I tirsdags mistede en 70-årig mand fra lokalområdet livet, da han på cykel blev ramt af en lastbil. Det skete på en afkørselsrampe fra hovedvej 26 ved Glyngøre. Og det er ikke første gang, der sker en ulykke her. 

Folk i lokalområdet har i årevis påpeget, at der flere steder langs hovedvejen er farlige forhold for de bløde trafikanter. Og det har der været siden vejen blev taget i brug i 1978.

- Vi har haft både ministre og kommunalfolk ude, og der er ikke nogen, der synes, det her er okay. Men der sker bare ikke noget, siger Mette Line Laursen, beboer i Harre.

Så sent som i sidste uge var Venstres trafikordfører på besøg. Han har nu skrevet til ministeren.

- Der er alvorlig trafikrisiko på den strækning specielt for bløde trafikanter, og derfor har jeg skrevet til ministeren, at der bør udarbejdes et beslutningsgrundlag for en løsning hurtigst muligt, siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

- Det er virkelig noget, vi alle sammen er berørt af, at en af vores medborgere skal køres ned på den måde. Over broen burde der være noget cykelsti, der fører hen til den her opkørsel, siger Arne Spicer Lindgren fra Glyngøre, der også er byrådsmedlem for Venstre i Skive Kommune. 

Taget op på udvalgsmøde

Men dødsulykken skete på en kommunevej, der går over hovedvejen. Arne Spicer Lindgren er selv medlem af kommunens tekniske udvalg.

- Jeg har haft det oppe på det sidste møde, hvor vi kiggede på denne her problematik. Vi vil jo også gerne have haft noget fra de forskellige cykelpuljer, men sådan en vej som denne her bliver aldrig prioriteret, fordi der ikke er nok trafik og cyklister her i forhold til de store byer, som render med alle pengene, siger Arne Spicer Lindgren.

Hverken Skive Kommune eller staten har penge til en løsning foreløbig. 

Vejdirektoratet og Politiet vil nu inspicere stedet for dødsulykken for at vurdere, om sikkerheden kan forbedres.