Per B.: Nu kommer straffesagen

Per B. Jeppensen tiltalt for bedrageri, forsøg på bedrageri, mandatsvig og dokumentfalsk for ialt 160.000 kroner.

Anklagemyndigheden rejser nu straffesag mod den tidligere direktør i Kulturcenter Limfjord, Per B. Jeppesen. Han er tiltalt for bedrageri, forsøg på bedrageri, mandatsvig og dokumentfalsk, begået i forbindelse med hans virke som direktør. Det skriver anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi i dag i en pressemeddelelse.

 - Efter at have gennemgået sagens beviser har jeg vurderet, at der er grundlag for en straffesag. Anklagemyndigheden ønsker derfor at domstolene tager stilling til, om der er svindlet med betroede midler, der skulle være brugt til helt andre formål, siger advokaturchef Per Kiel Lauritsen.

Anklages for snyd for 160.000 kroner

Straffesagen omfatter fem forhold, der i alt beløber sig til cirka 160.000 kroner. I to af disse forhold er yderligere to personer tiltalt for at have været med til bedrageri sammen med Per B. Jeppesen.

Sagen startede i november 2011, da Per B. Jeppesen blev bortvist fra sin stilling som direktør i kulturcentret, efter at der var blevet konstateret forskellige uregelmæssigheder. Kulturcentret indgav politianmeldelse i sagen, der er blevet efterforsket af Central Efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår straffesagen begynder ved Retten i Viborg.