Australiere forarget over danske naturbørnehaver

Et australsk filmhold har lavet en dokumentar fra en naturbørnehave ved Resen. Instruktøren vil vise australske forældre, at de er for overbeskyttende.

Børnehavebørn, der kravler i høje træer og bruger knive, har lokket et australsk tv-hold fra mediet Daytime til en naturbørnehave ved Resen ved Skive. Den danske måde at drive naturbørnehave på adskiller sig nemlig meget fra Australien.

I løbet af de sidste år har der i landet 'down under' været en stigende interesse for at give børnehavebørn mere udendørs tid. Inspirationen er hentet i Nordeuropa, men mange australske forældre er skræmte af den frihed, danske børn får i naturbørnehaver.

Filminstruktøren Amos Roberts vil vise, at frygten er ubegrundet. Han har derfor lavet en dokumentarfilm i Daycare Nord Skovbørnehave i Resen.

- Jeg vil gerne udfordre de australske seere og fortælle, at der er andre måder at gøre tingene på. Jeg vil gerne vise, at børn i Danmark får en masse frihed, men at de ikke kommer til skade, og at man kan stole på dem. Jeg vil vise, at vi i Australien måske er for overbeskyttende, siger Amos Roberts.

Filminstruktøren er ikke i tvivl om, at mange australske forældre vil blive foraget over børnenes frihed, når dokumenateren inden længe løber over skærmen. Han tror, at forældre i mange vestlige lande er drevet af frygt for deres børns sikkerhed.

Med besøget i den vestjyske børnehave ønsker han også at minde australiere om, hvad barndommen bør handle om – specielt for de yngste.

- At undervise og lære børn på 3 eller 4 år at læse virker skørt for mig, siger Amos Roberts.

Daycare Nord Skovbørnehave i Resen får jævnligt besøg af udenlandske pædagoger, der kommer til Danmark for at blive inspireret af tankerne bag skovbørnehaven.

 

Daycare Nord Skovbørnehave i Resen ved Skive har haft besøg af et australsk tv-hold, og det har resulteret i positiv omtale.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.