Asylansøgere på plads i Ramsing

På få dage er antallet af indbyggere i den lille by Ramsing i Salling vokset med over ti procent. I mandags flyttede 30 asylansøgere ind i byens gamle ældreboliger.

De kommer fra et asylcenter i Brovst i Nordjylland, og før det kom de fra lande som Iran, Afghanistan og Somalia. 30 asylansøgere flyttede i mandag ind i asylcenteret i Ramsing.

De er flyttet ind i byens gamle ældreboliger. Hver familie har sin egen lejlighed og samtidig bor de så tæt på byens andre borgere, som de næsten kan komme til. Det er der en bestemt grund til. Asylansøgerne skal nemlig lære at klare sig selv.

- De indgår lidt mere i mere i dagligdagen. De indgår lidt mere generelt i livet i en landsby. Og på den her måde er de lidt mere selvstændige. Og det er vi rigtig glade for, siger Lone Iversen, der er leder af Ramsing Asylcenter.

Glade for RamsingFamilien Vahdatifar er en af de familier der er flyttet til Ramsing. Meysam Vahdatifar er kommet med sin kone og sit 5-årige barn. De har allerede mødt lokalbefolkningen, og føler sig godt modtaget.

- Her er det anderledes end i det asylcenter vi boede i før. Det var mere som en lejr. Her bor vi tæt på lokalbefolkningen, siger Meysam Vahdatifar.

Det er planen, at der skal bo i alt 70 asylansøgere på centeret. Og ud over Ramsing er det også meningen, at der skal være asylcenter i Oddense.