Arbejdspladser bør ikke flyttes østpå

Oppositionspolitikere og hjemmeværnet i Skive mener ikke, man bør flytte 30 arbejdspladser østpå.

1:44

Det er hul i hovedet at flytte statslige arbejdspladser mod øst. Sådan siger nu også flere oppositionspolitikere om, at hjemmeværnets hovedkvarter i Skive kan blive flyttet til Trekantsområdet. Hjemmeværnet selv er enige i kritikken.

 

- Hvorfor ikke bruge vores faciliteter her, som er rigtig gode. Vi har det hele, sådan lyder spørgsmålet fra Mogens Bech, der er Oberst og Chef for Totalforsvarsregion Nord- og Midtjylland.

 

I forsvarsforliget har man bestemt, at tre hovedkontorer skal blive til to. Hjemmeværnets øverste ledelse har forslået at kontoret i Skive rykker østpå. Et forslag som regeringen ikke er afvisende overfor, men det falder ikke i god jord hos alle.

 

- Jeg synes jo, det er underligt, at regeringen med den ene hånd, siger de, giver statslige arbejdspladser ud i det vestlige Danmark og med den anden hånd, så lægger man jo op til her, at der kan tages statslige arbejdspladser væk fra det vestlige Danmark, siger socialdemokraten, Simon Kollerup, der er Medlem af forsvarsudvalget.

 

 Også Andreas Steenberg fra Radikale Venstre bakker op om kritikken.

 

- Jeg synes det vil være oplagt at samle det i Skive, når nu Odense og Skive skal flyttes sammen. For det er jo her man er, og har nogle medarbejdere, lyder det fra Andreas Steenberg.

 

Hvis de udsatte arbejdspladser ender med at blive flyttet, vil de i hjemmeværnet opleve andre konsekvenser end blot de manglende faciliteter.

 

- Det jeg frygter lidt, det er det kompetencetab, der vil være ved enhver flytning. Nu har vi lige hørt om 4000 offentlige arbejdsplader, der flyttes ud af hovedstaden til andre dele af Danmark, og der har et gennemgående spørgsmål også været netop kompetencetab, og det vi også få. Uanset hvor vi flytter hen, siger Mogens Bech.

 

I fredags rejste Skives borgmester, Kristian Pihl Lorentzen, også kritik af en mulig flytning.

 

- Det er jo en militærfaglig indstilling, som forliskredsen kommer til at forholde sig til,i næste uge, og der har alle partierne jo mulighed for at påvirke det politisk, og jeg håber jo, at det politiske argument, om et Danmark i balance, bliver en del af beslutningen, lød det fra borgmesteren.

 

Simon Kollerup er, som han selv siger, spændt på, hvad regeringen kommer frem til.

 

- En ting er jo, at det er en militærfaglig vurdering at man ligger op til at flytte på det, men i sidste ende er det en politisk beslutning, hvad der skal ske og derfor afventer jeg nu i stor spænding, at regeringen står ved de løfter, man går rundt og giver i Danmarks yderområder, siger Simon Kollerup.

 

På kasernen i Skive kan man nu kun vente til onsdag. Her skal forligskredsen mødes og diskutere placeringen.