Arbejdet kalder: Mesterkok vender hjem med OL-medalje

Hverdagen kalder for Lasse Gudiksen, der har vundet OL-guld sammen med det danske cateringlandshold.

Salatbar, pålæg og supper.

quoteDet var en kæmpe oplevelse at være dernede. Og det var selvfølgelig også en kæmpe forløsning på et års arbejde sammen med holdet

Lasse Gudiksen, Cateringlandsholdet, OL-guldvinder, Glyngøre

Lasse Gudiksen er tilbage i vante rammer på sit arbejde på SKOV A/S i Glyngøre. Men alt er ikke som før, for han har nu bevis på, at han er en af de bedste. Han har nemlig en ægte OL-guldmedalje med hjem fra Stuttgart.

Den vandt han tidligere på ugen sammen med resten af det danske cateringlandshold.

- Det var en kæmpe oplevelse at være dernede. Og det var selvfølgelig også en kæmpe forløsning på et års arbejde sammen med holdet, fortæller han.

Kontrast til hverdagen

Han stod for desserten i konkurrencen. Der servede han en gulerodskage med knas af hvid chokolade og hyben, samt en creme fraiche parfait med havtorn og frisk ost og slutteligt en gulerodspuré smagt til med stjerneanis.

Det er dog ikke helt den mad, som han serverer til hverdag. Fredag stod menuen hos SKOV A/S på bønnesuppe.

- Det er selvfølgelig lidt en kontrast til menuen i Stuttgart i mandags, men det bliver stadig godt, slår han fast.

Glad træner

Det er ikke kun Lasse Gudiksen, der er tilbage i vante rammer. I Viborg er holdets træner også tilbage på arbejde efter OL-triumfen.

- Det var en forløsning uden lige at blive nummer et af 28 lande. Især at slå de andre lande fra norden, fortæller træneren af cateringslandsholdet Lars Brynjulf Nielsen.

Det er første gang, at Danmark har vundet konkurrencen. Næste store begivenhed for landsholdet er VM i Luxembourg i 2022.

 

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.