Ankesag mod imam dømt for homo-kommentarer: Vi går efter frifindelse

Imamen Mohamad Jammal blev idømt betinget for forhånende kommentarer mod homoseksuelle, men forsvaret går efter frifindelse i ankesagen.

Vestre Landsret behandler i dag en ankesag mod imamen Mohamad Jammal fra Skive. I november blev han idømt 14 dages betinget fængsel ved retten i Viborg.

Imamen blev dømt for at overtræde racismeparagraffen, da han udtalte sig forhånende om homoseksuelle i Skive Folkeblad og Jyllands-Posten, hvor han blandt andet sammenlignede homoseksualitet med dyresex og pædofili.

- Vi var ikke tilfredse med, at han blev dømt i byretten, så vi har anket sagen til frifindelse. Det er hovedsageligt baseret på, at han mener, at han ikke har udtalt sig til journalister for, at det skulle i pressen, siger Jammals forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen.

Michael Juul Eriksen fortæller om kompleksiteten i sagen. 

Michael Juul Eriksen forklarer, at Jammal mener, han forklarede journalisterne, at der var nogle ting, som han ikke ville citeres for, men der var citaterne allerede i trykken.

Derudover mener imamen, at han gennem udtalelserne forsøger at sætte tingene i perspektiv og forklare folk, hvordan muslimers syn på homoseksuelle er.

Den betingede dom, som Jammal fik i november, er hård i forhold til den normale retspraksis, som er en bøde på ca. 5.000 kroner.

- I denne her sag er det jo ikke en almindelig person. Normalt er det jo, fordi folk skriver noget på Facebook. Men den hårdere straf skyldes, at han er imam og udtaler sig i sit virke som imam. Han er jo en religiøs og til dels politisk leder, så han har stor indflydelse for en række mennesker. Det er et skærpende moment, og det var retten enig i, sagde UIrik Panduro, specialanklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, dengang til TV MIDTVEST.

Det forventes, at der falder dom i sagen torsdag.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.