Alternativ ferieform: Brug en uge som cirkusklovn eller akrobat

Familier fra hele landet er i denne uge på cirkusskole i Roslev ved Skive.

Familien Schilling Pedersen bruger for fjerde år i træk en uge af deres ferie i en cirkustelt. Foto: Sarah Mølsted Andersen, TV MIDTVEST

For mange familier bliver sommerferien afholdt i Danmark i år. Og det har fået familier fra hele Danmark til at vælge at holde en noget anderledes ferie i Roslev.

En af dem er Familien Schilling Pedersen, der for fjerde år i streg har valgt at holde størstedelen af sin ferie i et cirkustelt.

- Jeg elsker bare gøgl. Det har altid gjort. Og så var det jo bare perfekt. Og min kone hun er også tosset med at lave alt muligt, siger Bjarne Pedersen

- Jeg synes, det giver rigtig meget. Det er en aktiv ferie og vi kan være sammen og lave noget aktivt som familie, siger Bjarnes kone Stine Schilling.

Også parrets seks-årige datter, Sigga Schilling Pedersen, stortrives i cirkusomgivelserne og er nærmest ikke til at få med hjem fra ferien igen.

Læs også Sommerferiesjov samler udsatte børn: - Det er rigtig fedt at være her

Man lærer af at fejle

- Jeg synes, at det er sjovt at være i Trapez, og jeg elsker legelandet, siger hun, mens hun hænger med hovedet nedad i rebene.

- Og så lærer børnene også, at man kun lærer af det, hvis man fejler eller taber noget, siger Siggas mor, Stine Schilling.

I alt skal 55 personer udføre omkring 25 forskellige artistnumre, som de øver gennem hele ugen. Nogle er begyndere, andre har være med på flere cirkusferier, og andre går i cirkusklub og er øvede. Cirkusugen kulminerer med forestilling fredag klokken 17.00.

- Man får rykket grænser, og bliver pludselig tvunget ud i at optræde foran en helt masse mennesker, siger familiefar Bjarne Pedersen.

- Vi bruger cirkusset til at være sammen og til at løfte sammenholder, siger Einar Trie, der er daglig leder i Cirkusfabrikken i Roslev.

Cirkusfabrikken i Roslev har inviteret familier til cirkusskole siden 2009.

  Foto: Sarah Mølsted Andersen, TV MIDTVEST

01:54 Luk video