Alligevel ingen lægehelikopter i Skive Lufthavn

Skive Lufthavn var udset som fast base for fremtidens lægehelikopter. Men nu er lufthavnen pludselig dømt ude. Sikkerheden er ikke i orden.

Det lå i luften, at helikopteren fremover skulle lette fra Skives kommunale lufthavn. Men alt tyder nu på, at det alligevel ikke kommer til at ske.

Skive er udpeget som hjemsted for en af fremtidens tre danske akuthelikoptere. Men firmaet Norsk Luftambulance, der skal udføre flyvningerne, mener, at den lille lufthavn øst for byen ikke er sikker nok.

Det er aktiviteter som svæveflyvning og faldskærmsudspring, der udgør en sikkerhedsrisiko. Og det har vakt skuffelse i Skive, hvor man havde set frem til en ny fast bruger af lufthavnen. I stedet har Skive kommune nu måttet pege på et andet sted til lægehelikopteren - nemlig ved et industriområde vest for byen. Men håbet om en placering i lufthavnen er ikke helt opgivet.

Kommunen har derfor bedt om endnu et møde for at drøfte, om sikkerhedsproblemerne kan løses, så helikopteren alligevel kan lette og lande i lufthavnen.

01:49 Luk video