Alf har bygget sin egen fotofælde af en dåse og tre rør

På Glyngørevej i Vester Lyby har den lokale smed bygget sin egen fotofælde. Og måske virker den endda.

På Glyngørevej i Vester Lyby er der dukket en ny fotofælde op - omend den er lidt anderledes end landsdelens to andre faste stærekasser.

Den her er nemlig hjemmelavet og består af en gammel dåse malingsfortynder svejset fast på tre vandrør.

Manden bag den alternative fotofælde hedder Alf Haugsted. Han blev træt af de mange bilister, der ignorerer fartgrænsen på 60 kilometer i timen og kører alt for stærkt forbi hans hus, og så tog han ellers sagen i egen hånd.

Den hjemmelavede fotofælde er stillet op i Alf Haugsteds have, der grænser op til Glyngørevej.
Den hjemmelavede fotofælde er stillet op i Alf Haugsteds have, der grænser op til Glyngørevej.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

- Først var det egentlig bare for sjov, men kan den få nogle fartsyndere til at sætte farten ned, så er det jo meget godt, siger Alf Haugsted, der arbejder som smed.

Snydefælden blev sat op for tre-fire uger siden, efter at en rigtig fartkontrol på vejen blitzede 38 bilister på en formiddag.

Det fik Alf Haugsted til at trække i arbejdstøjet, selvom hans kone ikke var vild med idéen om en falsk fotofælde i forhaven.

- Jeg sagde til ham, at han var en nar, da han lavede den, griner Ingrid Haugsted.

quoteDet er svært at afgøre, om attrappen virker, men der er da nogen, der har lagt mærke til den. Hvis folk ikke synes, det er sjovt, så bliver de måske alligevel mindet om, at de skal overholde fartgrænsen. Det er da formålet.

Alf Haugsted, Vester Lyby

- Men det er gjort i god mening, så lad ham da gøre det. Og måske virker det. Vi kunne da se, at de satte farten ned de første par dage, fortæller hun.

Politiet ser ikke fotofælden som en trussel

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for Alf Haugsteds fotofælde. I fredags blev den anmeldt til politiet, som dog ikke har tænkt sig at gøre mere ved sagen, da de ikke vurderer, at fotofælden er til fare for trafikken.

- Det er svært at afgøre, om attrappen virker, men der er da nogen, der har lagt mærke til den. Hvis folk ikke synes, det er sjovt, så bliver de måske alligevel mindet om, at de skal overholde fartgrænsen. Det er da formålet, siger Alf Haugsted.

Det her er ikke hans første hjemmelavede fotofælde. For omkring fem år siden flikkede han en lignende anordning sammen, men den blev stjålet.

- Der må være nogen, der havde mere brug for den end mig. Og er der nogen, der har brug for den nye, så kan de bare hente den, siger han.

Alf Haugsted har på nuværende tidspunkt ingen planer om at masseproducere fotofælden, og han har heller ikke tænkt sig at uddele bøder.

- Det kunne ellers være en rigtig god forretning, griner han.

På kort afstand ligner den falske fotofælde præcis det, den er: En gammel fortynderdåse sat fast på tre rør.
På kort afstand ligner den falske fotofælde præcis det, den er: En gammel fortynderdåse sat fast på tre rør.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.