Akut mangel på praktiserende læger i Skive

I Skive er manglen på praktiserende læger så alvorlig, at tilflyttere skal uden for byen for at få en læge.

Lægemangel er ikke længere kun et problem i landdistrikterne. I Skive by har alle de praktiserende læger så mange patienter, at de har lukket for tilgang af nye. Tilflyttere må nu tage til takke med et lægehus i Balling 12 kilometer uden for byen.

Region Midtjylland vurderer, at der er fare for akut lægemangel i Skive. To lægestillinger i byen står ubesat, og risikoen for, at endnu en læge snart forsvinder, får alarmklokkerne til at ringe hos regionen.

- Det er ikke en almindelig situation, at man siger til en større bys borgere, at de skal søge læge 12 km væk fra byen. Situationen i Skive er alvorlig, siger Jørgen Nørby (V), formand for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Regionen har besluttet at indrette grydeklare kliniklokaler på Skive Sundhedshus i håb om, at det kan trække nye læger til byen. Lykkes det ikke, står byen uden et basalt servicetilbud på linje med skoler og plejehjem. Det bekymrer byens viceborgmester.

- Det er jo et problem, hvis vi får nogen til byen, der mangler arbejde, og vi ikke kan tilbyde dem en læge, så derfor er det vigtigt, at vi får det her løst det her rigtig hurtigt sammen, siger Preben Andersen, viceborgmester (DF) i Skive Kommune.

 

Samtlige praktiserende læger i byen har lukket for tilgang af patienter. Nye skibonitter må tage til takke med en læge uden for byen.

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sundhed.