Akut behov for flere økologer

Der mangler økologisk kød. Økologisk Landsforening efterlyser derfor landmænd, som vil omlægge til økologisk produktion.

oekogrisefotofriland.jpg

Et markant voksende salg af økologiske varer i både den danske dagligvarehandel, landets storkøkkener og på eksportmarkeder giver plads til større økologisk produktion i Danmark og behov for flere økologer. Der er ved at opstå akut mangel på økologisk kød, oplyser Friland i en pressemeddelelse.

- Vi opfordrer landmænd, som går med tankerne om at lægge om til økologi, til hurtigt at træffe deres beslutninger. Selvfølgelig skal man gøre sig sine overvejelser og være grundig i sit forarbejde og i sine analyser af markedet. Men man skal også vide, hvornår man skal slå til. Der er akut behov for flere økologiske varer. Salgsudviklingen peger kun i én retning, og markedet kalder, siger markedschef i Økologisk Landsforening, Henrik Hindborg.

Brug for 50 procent mere øko-svinekød

Den økologiske slagterivirksomhed, Friland, der er verdens største leverandør af økologisk kød, oplever en massivt voksende efterspørgsel på økologisk okse- og svinekød. Virksomheden må i øjeblikket sige nej til flere kunder, fordi forsyningen af økologisk kød ikke er stor nok.

- Vi hungrer især efter flere økologiske slagtesvin. Vi forventer at kunne øge salget med cirka 15 procent hvert år i tre år, og har således behov for cirka 50 procent mere økologisk svinekød i 2018, hvis vi skal kunne følge med efterspørgslen. Vi mangler derfor nogle dygtige svineproducenter, der har mod på at omlægge til økologi, eller at nogle af de eksisterende økologiske producenter udvider deres produktion, siger direktør i Friland, Henrik Biilmann og understreger, at afregningspriserne på økologi er ganske attraktive for landmændene.