Akupunktur måske kur til øjensygdom

Nålebehandling kan gavne ældre mennesker mod øjensygommen, AMD. Det mener en akupunktør og en optometrist fra Skive.

Hver tiende dansker over 60 år lider af øjensygdommen AMD. En sygdom, der langsomt ødelægger synet. Men en akupunktør i Skive har måske fundet en kur mod den. En kur, han har prøvet af på to AMD-patienter.

- Det ville da undre mig meget, hvis man kan behandle de to første med stor succes, og at man så ikke skulle kunne hjælpe andre, fortæller Thomas Borgå, der er akupunktør i Skive.

Aldersrelateret makuladegeneration eller AMD kendes på symptomer som nedsat og sløret syn.

- Det var meget sløret, og man kunne ikke se klart. Fjernsynet var ikke godt, og avisen var ikke værd at læse. Det går meget bedre nu - efter bare tre måneder her, forklarer Margrethe Pedersen fra Balling.

Akupunktur kombineret med mineraler

Akupunkturnålene gør dog ikke arbejdet selv. Behandlingen er kombineret med vitamin- og mineraltilskud. Og den samlede pakke lader til at have en virkning.

- Vi kan klart dokumentere, at der sker en forandring i nethinden med de resultater, scanninger har vist, siger Hans Bleshøy, der er optometrist i Skive.

Og flere kan være på vej til at gennemgå behandlingen, hvis det står til akupunktør Thomas Borgå.

- Vi skal have undersøgt det her nærmere, så derfor vil vi gerne have flere igennem for at se, om der går en masse mennesker rundt med en øjensygdom, der kan invalidere dem som egentlig kan kureres.

Trods de gode resultater er formanden for Danske Øjenlægers Organisation skeptisk. Han mener ikke, at der på nuværende tidspunkt er tilstrækkelig dokumentation for, at akupunktur kan kurere for AMD.

02:11 Luk video