Æbleprojekt giver problemer i Skive

Et æbleprojekt i Rødding har skabt økonomisk rod i Skive Kommune.

Knap tyve millioner er listet ud af kassen i Skive Kommune til forskellige udviklingsprojekter. Et af dem er Æblets by i Rødding, hvor der ifølge Skive Folkeblad er brugt mange penge på studieture, maskiner og konsulentbidrag. I Rødding undrer projektlederen sig over den negative opmærksomhed.

Kristian Ahm er projektleder på projektet, og han ærgrer sig over, at der er sået tvivl om økonomien i Æblets By.

- De fleste af de midler, der er gået til de her projekt, det er landdistriktsmidler i en række forskellige puljer. På grund af det her tror jeg, det bliver svært at lave landdistriktsprojekter fremover i salling-området. Det er jeg stærkt bekymret for, siger Kristian Ahm.

Men noget er gået galt med udbetalingen til udviklingsprojekter i Skive Kommune. Flere bilag i en pulje på tyve millioner mangler.

- Vi er nødt til at finde ud af, hvor ansvaret er i Skive Kommune, fori der sidder nogen i forvaltningen, som har gjort et stort stykke arbejde, og så sidder der nogle mennesker som ikke har gjort et så godt stykke arbejde, siger Anders Bøge (SF), medl. Økonomiudvalget, Skive Kommune.

Kommunen er selv ejer af de i alt 90 udviklingsprojekter, som en nu fyret chef i forvaltningen uden politisk behandling har udbetalt penge til.

- Jeg har svært ved at tro, at der ikke er nogen politikere, der ved noget om det. Det vil jeg ærligt indrømme. Dem, der har været tættest på strategisk planlægning - jeg kan ikke forstå, hvis de ikke har vidst noget, siger Anders Bøge (SF), medl. Økonomiudvalget, Skive Kommune.

Projektleder Kristian Ahm har blandt andet stået for indkøb af maskiner til projektet. Han frygter, at kommunen vil lukke projektet på grund af forvaltningens rod i bilag og udbetalinger.

- De penge har været bevilget. Når det er et projekt der er ejet af skive kommune, så er det jo dem, der beslutter, hvordan pengene skal bruges, siger Kristian Ahm.

Se indslaget om problematikken her:

Kommunen har brugt knap 20 mio. til udviklingsprojekter - balndt andet Æblets by i Rødding.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.