Åbning af østersbar: Afsløring af skulptur gik ikke efter planen

Limfjordens guld kan nu indtages på en østersbar i Glyngøre. Åbningen af baren blev krydret med en skulptur af Bjørn Nørgaard, men afsløringen gik ikke helt som planlagt.

Nu kan man året rundt nyde østers på en ny østersbar i Glyngøre. "Limfjordens Østersbar" hedder stedet, der lørdag trak fuldt hus til åbningen.

- Vi skal have lært nogle flere danskere og hele verden at spise de her helt unikke øster, som vi har herinde i Limfjorden, siger Svend Bonde, der udover østersbaren i forvejen driver Glyngøre Shellfish. 

På menuen i baren er både Limfjordsøsters, invasive Stillehavsøsters og naturligvis øl. I dagens anledning gratis uddelt til gæsterne.

- Jeg synes, at det er fantastisk, at der åbner en østersbar i Glyngøre i det her meget berømte vandkantsdanmark, siger Ulla Neve fra Skive. 

Skulptur ville ikke afsløres

Iblandt dagens gæster var kunstneren Bjørn Nørgaard, der har doneret en skulptur til østersbaren.

- Jeg holder jo af at lave kunst i mange sammenhænge, forklarer Bjørn Nørgaard.

Men da åbningsreceptionen skulle kulminere med afsløringen af skulpturen, der forestiller en østersmoder, gik det ikke helt som planlagt. Det sorte klæde, der dækkede for Bjørn Nørgaards værk, sad ubehjælpeligt fast, og først da indehaver Svend Bonde greb til stige, pind og kniv blev det sorte klæde skåret fri og skulpturen afsløret i sin helhed - til stor glæde for dagens gæster. 

Se klippet med afsløringen her. 

Da både afsløring og åbning var veloverstået turde Svend Bonde godt at drømme stort om fremtiden for østersbaren.

- Det bliver en stor succes, sagde han. 

I første omgang holder baren i Glyngøre åbent fast hver torsdag og fredag. Se hele indslaget fra åbningen i toppen af artiklen.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.