Åge blev fejlagtigt bortvist fra Skivemødet - Anklagemyndighed lægger sag i graven

Skibonitten Åge Staun raser over, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed ikke vil efterforske sagen, hvor han uberettiget blev bortvist fra Skivemødet.

1:37
Åge Staun har nu valgt at klage til Statsadvokaten over politiklagemyndighedens afgørelse.
Foto: Kathrine Sejersbøl Tobiasen, TV MIDTVEST

En uberettiget bortvisning på Skivemødet tilbage i maj vækker her tre måneder senere fortsat harme hos skibonitten Åge Staun.

- Det er fuldkommen vanvittigt, lyder det fra ham.

Han har netop modtaget en afvisning fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), som ikke ønsker at indlede en efterforskning i sagen, hvor Åge Staun og to andre blev bortvist fra Skivemødet.

Åge Staun er en del af Folkebevægelsen mod EU og var i gang med at uddele flyers ud, da politiet stoppede ham og de to andre.

Sagen kort:

Årsagen, til at Åge Staun i den grad ikke er tilfreds med afvisningen, er, at han overhovedet ikke er blevet kontaktet af DUP i forbindelse med deres undersøgelse af sagen.

- Det er der, kæden hopper total af for mig. Det er fuldstændig horribelt, at man i et demokrati laver sådan en afgørelse, siger Åge Staun.

- Det svarer til, at man i en retssag kun hører anklager, mens forsvarer ikke får lov at sige noget. Det hører simpelthen ikke hjemme i et demokrati.

Afslaget, Åge Staun har modtaget:

Politi: Vi har lavet en fejl

Selvom politiklagemyndigheden ikke har valgt at gå videre med sagen, fastholder Midt- og Vestjyllands Politi, at det var en fejl, at de bortviste Åge Staun. 

- Vi har helt klart lavet en fejl i den her sag. Det har vi beklaget før, og det har vi beklaget over for klageren. Det vil vi tage til efterretning, og det vil vi tage ved lære af fremadrettet, fastslår Martin Løye, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Beklagelsen er dog ikke nok for Åge Staun. Hans kamp for retfærdighed stopper ikke, selvom den påvirker ham meget.

- Jeg har det faktisk rigtig dårligt, for jeg synes, demokratiet skrider i Danmark. Den sidste klagemulighed, jeg har, er Statsadvokaten, og det har jeg nu gjort, og den afventer jeg, siger Åge Staun.