7860 - Spøttrup: Nyt Facebook-hit blev til i en brandert

'7860 - Spøttrup' er en hyldestsang til to musikeres hjemegen. Nu hitter den på Facebook.

Lad det være sagt med det samme: Facebook-hittet '7860 – Spøttrup' blev skrevet af to venner i en kæmpe brandert.

- På en skala fra 1-10? Vi måtte ikke køre...

- På en skala fra 1-10 var det nok 11. Vi var godt ramt - men vi havde det pisse sjovt, fortæller de to musikere bag sangen, Daniel Bæk og Simon Ravn Larsen fra Spøttrup.

Deres sang har i skrivende stund nået 31.000 visninger, 619 likes og 375 delinger.

Husk hvor alting startede

Sangen er en hyldest til de to musikeres hjemegen ved Spøttrup. Selvom den blev lavet for sjov, skal man ikke tage fejl - for de mener, hvad de synger.

- Uanset hvor man er fra, og uanset hvor man tager hen, så er det vigtigt at huske, hvor alting startede. Og det er jo ligesom her for os. Ja, det er det da, griner de to.

Normalt spiller Daniel Bæk egentlig en helt anden type musik – nemlig heavy metal, men alligevel er han glad for at kunne nå ud til folk med en blødere genre.

- Det er jo musik. Så er det lige meget, om det er dansktop eller heavy metal. Det rører noget i nogen, og det rører noget i os. Vi synes jo, det er sjovt. Og folk synes, det er sjovt, fortæller de to musikere.

Her kan du høre, hilken musik Daniel Bæk normalt spiller.

Tørfisk får en pause

Krofatter bakker da også op om byens nye stjerner og hilser deres nye hit velkommen.

- Om de skal herind og spille?? Ja, ja, det skal de da! Vi har da lige stået og snakket om det. Vi skal have lavet en aftale, inden de bliver for dyre, siger krofatter Alex Kirkegaard fra Spøttrup Kro og tilføjer: 

- Normalt, når vi har sådan noget her på kroen, så er de jo hyret ind udefra. Tørfisk består jo nok i mange år, men lad os da få nogle nye opkomlinge i gang,

Og måske er de snart for dyre, for der er mere på vej fra duoen.

- Vi vil lave en treer. To'eren er altid dårlig. Ja, så jeg tror sgu, vi fortsætter lidt endnu, siger de to i munden på hinanden.

 
 
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST