77-årig mand fundet stærkt afkølet mellem siv

En ældre herre fra Skive-området blev fundet kold og forkommen nær Flyndersø, efter han tirsdag forsvandt under en cykeltur.

Politiet iværksatte tirsdag en stor eftersøgning med fem patruljer, en redningshelikopter og en drone for at lede efter en 77-årig mand.
Politiet iværksatte tirsdag en stor eftersøgning med fem patruljer, en redningshelikopter og en drone for at lede efter en 77-årig mand.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Tirsdag aften satte politiet i Skive gang i den helt store eftersøgning, da en 77-årig mand fra Rønbjerg ved Skive ikke var vendt hjem efter en cykeltur samme eftermiddag.

Politiet modtog anmeldelsen om mandens forsvinden kort før klokken 19:00, hvor det blev vurderet, at han måtte være i en tilstand med brug for hjælp. Manden, der er udstyret med en hjemmepleje-GPS, blev sporet til at opholde sig i område omkring Flyndersø.

- Vi kørte derud og fandt hans cykel, og så iværksatte vi en eftersøgning af ham, siger politiassistent Niels Bach fra Skive Politi.

Fem patruljer, herunder en hundepatrulje og en indsatslederbil, undersøgte alle de landfaste områder, mens en drone blev sendt i luften over søen. Senere blev også en redningshelikopter tilkaldt fra Aalborg.

- Gennem et vidne fik vi udpeget et område ved søen, hvor herren tidligere havde opholdt sig, så det gik vi selvfølgelig i gang med at se nærmere på, siger politiassistenten.

Det viste sig at være et rigtig godt tip, for manden befandt sig stadig i området, og klokken 20:22 blev han fundet mellem nogle siv.

- Han var stærkt afkølet, men han var i live, siger Niels Bach.

Fra Flyndersø blev den 77-årige mand fløjet med helikopter til Skejby, hvor han stadig er indlagt. Politiet har onsdag ikke hørt nyt om mandens helbredstilstand.